Заміна електропроводки в квартирі та приватному будинку

Заміна електропроводки в квартирі та приватному будинку

18.06.16 14:30 0 710

Сучасні квартири все більше забезпечуються електротехнікою, так без неї ми вже не можемо уявити свій побут. Велика кількість побутової техніки полегшує життя людині, але робить величезне навантаження на електромережу в наших квартирах. Причина цього - початкова, стара проводка в наших будинках не могла бути розрахована на такий розвиток технічного прогресу, і виготовлялася в основному з алюмінію зі слабким ізоляційним покриттям.

Наслідки такої невідповідності - постійне збільшення кількість пожеж в квартирах, часті травми і летальні випадки мешканців від удару струмом, вихід з ладу електроприладів. І якщо вам не байдуже ваша життя і життя вашої родини, то варто задуматися про заміну електропроводки в квартирі або приватному будинку вже сьогодні.

Повна заміна електропроводки полягає в демонтажі рідної алюмінієвої проводки в квартирі і установці сучасної мідної проводки з лінією захисного заземлення. Монтаж електропроводки може бути частковий і повний, в залежності від стану електромережі у вашій квартирі. Частковий монтаж дозволить перенести розетки і вимикачі в зручні для вас місця, змінити їх кількість при необхідності.

Але перед тим як почати заміну електропроводки в квартирі, бажано грунтовно підготуватись до роботи. Для початку необхідно продумати план розміщення всіх побутових електроприладів в будинку. Особливу увагу потрібно приділити комп'ютерній, телефонній та телевізійній техніці. Потім розрахувати де і скільки буде розеток і вимикачів. Це все ви можете зробити самі, а можете довірити це фахівцеві, який буде робити монтаж електропроводки у вашій квартирі. Спеціаліст повинен мати чималий досвід роботи в цій сфері, тому не варто залучати до такої серйозної справи звичайного електрика з ЖЕКу для якісного і безпечного електромонтажу існують спеціальні фірми, які візьмуть всі турботи на себе. На приклад, в в Мінську і Мінській області заміну проводки можна замовити тут: http://elektriks.by/ceny-na-uslugi-elektrika-v-minske-stoimost-elektromontazhnyh-rabot-rascenki-na-montazh-elektriki.html.

Монтаж електропроводки в квартирі

При повній заміні електропроводки в квартирі або котеджі можливі два варіанти монтажу: розміщення електрощита з пристроєм захисного відключення (ПЗВ) безпосередньо в квартирі і розміщення обліково-розподільного електрощита на сходовому майданчику. Звісно ж найзручніший перший варіант, хоча вартість його трохи вища. Розміщення розподільного щита в квартирі дозволяє управляти всією електротехнікою і освітленням у вашому домі. Ви можете зробити окремий канал мережі та виконати прокладку силових кабелів для: пральної машинки, кондиціонера, комп'ютера.

У підсумку всі прилади можна використовувати одночасно, не перевантажуючи електромережу, так як розподільник забезпечений ПЗВ, який захищає від удару струмом, і кожен прилад буде мати автоматичний вимикач. На освітлення це ніяк не впливатиме, тому що він не приєднаний до ПЗВ. При спрацьовуванні захисту або при необхідності відключити один з каналів вам не потрібно виходити з квартири.

Розміщення розподільного щита на сходовому майданчику доставляє ряд незручностей. Через відсутність ПЗВ несправність побутових електроприладів може призвести до ураження електричним струмом. Тим більше часто виходить так, що електрощит знаходиться в тамбурі біля сусідів, що виключає можливість вчасно відключити електромережу при неполадках. А використання таких потужних електроспоживачів як кондиціонер, водонагрівач і пральна машинка може перевантажити мережу і спровокувати спрацьовування автоматичного захисту.

Для монтажу електропроводки в квартирі та будинку кваліфіковані фахівці використовують спеціальну техніку, яку ви не зможете самостійно дістати і експлуатувати. Борозни (штроби) для майбутньої проводки в стіні вирізають за допомогою штроборіза - спеціалізованого інструменту з алмазними дисками для різання бетону та цегли і пилососом для видалення пилу, що утворюється. Потім фахівець робить заглиблення для вимикачів, розеток і розподільних коробок.

На наступному етапі проводиться укладання кабелів і проводів в пророблені штроби і закріплення їх монтажними хомутами або штукатуркою. Після цього встановлюються підрозетники і розподільні коробки. В самому кінці монтажу проводиться збірка розподільного щита по розрахованій схемі. Розетки, вимикачі і світильники встановлюються в останню чергу. В обов'язковому порядку необхідно провести разом з фахівцем перевірку змонтованої електропроводки, всіх розеток, вимикачів і освітлювальних приладів.

Деякі люди беруться за електромонтаж в будинку (котеджі) самостійно, і цим роблять велику помилку і піддають ризику себе і свою сім'ю. Адже навіть найменша помилка може призвести до найжахливіших наслідків, в першу чергу - до короткого замикання. Причиною цього часто є страх дорожнечі такої послуги, як монтаж електропроводки в квартирі.

Але ж вартість заміни електропроводки залежить від багатьох факторів, таких як розмір квартири, кількість побутових електроприладів, витрата електроенергії на членів сім'ї. Всі розрахунки суто індивідуальні. Тому не бійтеся довірити свою безпеку професіоналам.

По матеріалам: Elektriks.by




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как сделать ремонт и не ...
Наступна новина: Выбираем газовый котел

КОМЕНТАРІ