Депутати пропонують мораторій на продаж квартир для

Депутати пропонують мораторій на продаж квартир для "СПб Реновації" і "Воїн-В"

21.06.16 22:16 0 9173

Як повідомляє новинний портал Питерец.ру: на депутатських слуханнях у Законодавчих зборах Петербурга парламентарії заявили про повний провал програми розселення хрущовок. Програма реновації хрущовок запущена в Петербурзі в 2008 році, в ній беруть участь компанія "СПб Реновація", яка на торгах придбала право розвитку 22 кварталів (під розселення потрібно передати понад 977 тис. м2 житла), і компанія "Воїн-В", що перетворює два квартали п'ятиповерхівок в Улянці (повинна надати 31,6 тис. м2 житла). На цій території інвестори можуть побудувати понад 8 млн нового житла. За умовами інвестугоди, "Воїн В" повинен закінчити роботи в лютому 2018 року, "СПб Реновація" - в січні 2019 року.

Як повідомив голова комітету з будівництва Сергій Морозов, поки в рамках програми побудовано тільки 9 будинків на 1,2 тис. квартир (шість з них ввела в експлуатацію "СПб Реновація", три будинки - "Воїн-В"). Зараз будівництво ведеться на території восьми кварталів, 16 будинків зводить "СПб Реновація" і два будинки "Воїн-В". За його оцінкою, з урахуванням виконаних обсягів робіт, програма реновації в Петербурзі до завершення свого терміну буде виконана всього на 10 %.

"Програма реновації звелася до ущільнювальної забудови", - заявив депутат Борис Вишневський. "Уже зараз ясно, що вона не буде реалізована, - погодився голова комісії по міському господарству, містобудування та земельних питань Сергій Нікешин. - До сьогоднішнього дня передано всього 1% житла для розселення".

Підсумком слухань стало дві пропозиції. Депутати звернуться до прокуратури Петербурга з проханням провести перевірку: чи є в діях компаній ознаки навмисного невиконання договірних зобов'язань, які потрапляють під дію статті 159 "Шахрайство" КК РФ. Крім того, депутати запропонують губернатору Георгію Полтавченко ввести мораторій на продаж квартир в будинках, що будуються за програмою реновації. Як пояснив Сергій Нікешин, це стане забезпечувальним заходом, якщо інвестори не зможуть виконати свої зобов'язання щодо розселення мешканців до кінця програми.

Варто відзначити, що керівництво "Воїн-В" і "СПб Реновація" на слухання в Маріїнський палац не запросили. Можливо, на рішення депутатів обговорювати проблеми програми реновації без її безпосередніх учасників вплинув корупційний скандал: депутата ЗС В'ячеслава Нотяга затримали на гарячому під час отримання хабара від гендиректора компанії "Воїн-В" Олега Глущенка.

За версією слідства, він платив депутату за те, що той не буде боротися проти реновації кварталів в Улянці. В "комерційному співробітництві" Олег Глущенко звинувачував і депутата Сергія Нікешіна. Напередодні депутат заявив журналістам, що подав до суду на гендиректора "Воїн-В"; перше слухання в Приморському районному суді у цій справі призначено на 7 липня. Олег Глущенко недоступний для коментарів. Керівник служби по роботі з державними органами "СПб Реновації" Дмитро Міхальов заявив, що не бачить правових підстав для введення мораторію на продаж квартир.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як формується ціна на ...
Наступна новина: Основні переваги покупки ...

КОМЕНТАРІ