На Вінниччині відбулося обговорення програми раннього супроводу батьків дітей з синдромом Дауна (+фото)

На Вінниччині відбулося обговорення програми раннього супроводу батьків дітей з синдромом Дауна (+фото)

23.06.16 15:54 0 559
22 червня, у стінах Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва відбувся «круглий стіл» під назвою «Обговорення програми раннього супроводу батьків та дітей з синдромом Дауна. Реальна інклюзія. Методи її втілення», який був організований громадською організацією «Вінниця Даун Синдром».

Зазначимо, що Вінницька обласна громадська організація батьків дітей із Синдромом Дауна «Вінниця Даун Синдром» проводить систематичну роботу щодо сприяння сім'ям, у яких виховуються діти з таким синдромом, у наданні їм правової, педагогічної, методичної, психологічної, медичної, гуманітарної, інформаційної та іншої допомоги, а також у соціалізації та адаптації дітей, які мають особливі потреби, до повноцінного життя в суспільстві.

В роботі «круглого столу» взяли участь представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, міської влади, органів місцевого самоврядування, медичних установ міста та області, громадськість, засоби масової інформації.

Розглядалися питання комплексної підтримки сімей, у яких народилася дитина з Синдромом Дауна, зняття первинного стресу батьків, їх супровід на ранніх етапах починаючи з пологового будинку, методичне забезпечення спеціальною літературою для кращого розуміння особливостей таких дітей, а також актуальні питання здійснення професійних консультацій та всебічної допомоги особам, які мають дітей з особливими потребами, з питань інклюзивного навчання та виховання.

Учасники заходу впевнені, що вирішення такого комплексу проблем є можливим лише за умови поєднання зусиль батьків, громадськості та державних органів влади, які займаються питаннями людей з особливими потребами.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області з ...

КОМЕНТАРІ