В Житомирській області строковики-десантники проходять 2-місячний курс підготовки

В Житомирській області строковики-десантники проходять 2-місячний курс підготовки

23.06.16 16:51 0 520
Вперше за останні три роки лави Високомобільних десантних військ поповнили військовослужбовці строкової служби.

Протягом двох місяців новобранці різнобічно опановуватимуть військові науки під керівництвом професійних інструкторів навчального центру ВДВ, що у Житомирі. Далі – служба в підрозділах забезпечення. В жодному разі строковики не залучатимуться до участі в проведенні антитерористичної операції на територіях Донецької та Луганської областей.

«Якщо раніше підготовка молодих солдатів-десантників тривала 21 день, тепер два місяці. Аналогічний вишкіл проходять військовослужбовці-контрактники. Опанують, зокрема, ази спеціальної, інженерної, тактичної, вогневої підготовки, елементи тактичної медицини, навчаться діяти єдиною командою. При бажанні стати «контрактником» вже не буде потрібно проходити повторно двомісячний курс», – розповів начальник прес-служби Командування ВДВ підполковник Руслан Лінник.

Нині молодь проходить заняття з повітряно-десантної підготовки. На даному етапі вивчають тактико-технічні характеристики парашута, виконують етапи укладки, відпрацьовують практичні елементи здійснення стрибка з парашутом на повітрянодесантному комплексі.

По завершенні курсу, здачі заліків строковики-десантники здійснять свій перший стрибок з вертольота Мі-8.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині майже 3 ...
Наступна новина: Степан Барна: ...

КОМЕНТАРІ