Тернопільщина найбільше торгує з Польщею

Тернопільщина найбільше торгує з Польщею

23.06.16 13:41 0 539
Зовнішньоторговельний оборот області товарами та послугами за січень - березень 2016 року склав 139,5 млн дол. США. Це на 0,3% більше, ніж за січень – березень 2015 року. Обсяги експорту становили 76,5 млн дол. США, імпорту – 63,0 млн дол. США.

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Ігор Вонс під час наради з питань іноземного інвестиційного співробітництва в області.

«Ми маємо позитивне для області сальдо зовнішньої торгівлі, яке складає +13,5 млн дол. США, - зазначив Ігор Вонс. – Переважно ми експортуємо електричні машини і устаткування; зернові культури; насіння і плоди олійних рослин; деревина і вироби з деревини; меблі; білкові речовини; жири та олії тваринного або рослинного походження; продукти переробки овочів, плодів. Найбільші екпортери області - Польща (58,7%), Іспанія (5,6%), Іран (5,3%), Нідерланди (2,7%), Ізраїль (2,5%), Білорусія (2,4%) тощо».

За словами Ігоря Вонса, в основі імпорту - електричні машини і устаткування; полімерні матеріали, пластмаси; енергетичні матеріали; риба і ракоподібні; котли, машини, апарати і механічні пристрої; ефірні олії, косметичні препарати; наземні транспортні засоби, крім залізничних; добрива.

«Основними постачальниками імпортної продукції в область є Польща (45,5% загального імпорту області), Німеччина (9,9%), Білорусь (7,7%), Китай (3,6%), Італія (3,5%), Угорщина (3,1%)», - зазначив Ігор Вонс.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Унікальна в Європі кузня ...

КОМЕНТАРІ