Степан Барна: Популяризувати лемківську культуру треба постійно

Степан Барна: Популяризувати лемківську культуру треба постійно

23.06.16 11:08 0 607
В області активно йде підготовка до однієї з головних подій року – фестивалю лемківської культури, який заплановано провести 6-7 серпня. Засідання оргкомітету днями провів особисто голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Фестиваль «Дзвони Лемківщини» цього року проводиться вже сімнадцятий раз. Голова Тернопільської ОДА підкреслює вагомість даного заходу. Адже з одного боку фестиваль є значущою подією для етнічних лемків, дозволяє не згубити свою культуру й традиції, а з іншого – це ресурс для приваблення туристів на Тернопільщину.

«Заходи з популяризації лемківської культури мають проводитися регулярно протягом всього року. Ми не можемо зробити дводенний фестиваль і казати, що виконали свою місію. Лемки – це невід'ємна частина української нації, водночас важливо забезпечити, щоб не була втрачена їхня самобутність», - наголошує Степан Барна.

Організатори обіцяють насичену та колоритну концертну програму, участь у якій візьме понад тисяча артистів. Також діятимуть танцювальні майданчики, буде дегустація справжніх лемківських страв, працюватиме містечко автентичних майстрів, понад півсотні підприємці представлять продукцію місцевого виробника, запланована виставка кращих різьбярів. Розміститися можна буде у наметовому містечку, яке залишається безкоштовним, хоча на більшості фестів за місце беруть плату. Також без будь яких оргвнесків можуть представити свої роботи майстри народної творчості – запис на участь триває в обласному Центрі народної творчості. Як зазначають у департаменті культури Тернопільської ОДА, зазвичай у фестивалі «Дзвони Лемківщини» участь приймають близько двох сотень умільців, тож туристи матимуть широкий вибір для придбання сувенірів.

Обласна та Монастириська районна адміністрації докладають зусиль для покращення навколишньої інфраструктури, аби відвідування «Дзвонів Лемківщини» було комфортним для учасників та гостей. З досвіду попередніх років на фестиваль приїжджає близько 30 тисяч осіб.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "+" и "-" приобретения ...
Наступна новина: Катастрофа над Луганськом: ...

КОМЕНТАРІ