Степан Барна: Наша стратегія — повна модернізація медгалузі області

Степан Барна: Наша стратегія — повна модернізація медгалузі області

23.06.16 09:45 0 551
По всій країні галузь медицини зараз перебуває в стадії реформування. В такі періоди завжди десь потрібно «затягти паски», а десь вдатися до інновацій. Тернопільська область може похвалитися тим, що навіть в часи реорганізації нам вдається рухатись вперед.

Так, після капітального ремонту відкриті фельдшерсько-акушерські пункти в с.Тарасівка (Збаразький р-н) та с.Свидова (Чортківський р-н), в Гусятині оновили приміщення «Центру первинної медико-санітарної допомоги», дитяче відділення у Борщівському районі відремонтували за підтримки Канадської Міжнародної благодійної організації «Челіс» у партнерстві з благодійним фондом «Світ дітей». Менше тижня тому відкрито нову станцію невідкладної допомоги у с.Струсів, яка зробить медицину ближчою для більш як 8 тисяч жителів прилеглих сіл. А у Тернополі нещодавно відкрита амбулаторія загальної практики сімейної медицини(просп. С.Бандери). Тут працює 10 сімейних лікарів, які обслуговують близько 20 тисяч жителів прилеглих вулиць. Створення закладу нового типу допоможе покращити якість надання медичної допомоги. Окрім того, продовжуються роботи з реконструкції в «Університетській лікарні» та інфекційному відділенні Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги - на початок червня на ці заклади освоєно 22,7 млн грн. та 4,5 млн грн. відповідно.

«Наша спільна стратегія майбутнього - повна модернізація медичної галузі області. До кінця року в Тернополі з'явиться сучасний кардіоцентр, на який з обласного бюджету було виділено майже 21 млн грн. Завершуємо новий діагностичний центр на базі університетської лікарні. Повноцінно функціонуватиме й Тернопільська інфекційна лікарня.

За рахунок таких кроків жителі області відчують позитивні зміни», - зазначає Степан Барна, голова Тернопільської ОДА.

Розвиток галузі був би неможливим без самих медиків – професійне свято вони відзначали минулої неділі. З цієї нагоди в Тернополі відбулися урочистості за участю керівництва області та міста. Найкращих медиків відзначили грамотами та подяками. Указом Президента державними нагородами відзначено дев'ятьох лікарів Тернопільщини: орденом «За мужність» ІІІ ступеня - Андрія Місяця; орденом княгині Ольги ІІІ ступеня - Марію Лисюк; почесні звання «Заслужений лікар України» отримали Василь Галанов, Ігор Дмитрук, Віктор Запорожець, Ярослав Чайківський, Ігор Шуфляк, Зіновій Ясеник.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сергій Надал: "ФК ...

КОМЕНТАРІ