Вибираємо шини,які прослужать довго

Вибираємо шини,які прослужать довго

23.06.16 00:46 0 876

Для досягнення максимальних показників пробігу, необхідно правильно зберігати і доглядати за шинами. Незважаючи на настільки щільну опіку, всі хитрощі можуть виявитися марними, якщо колеса виявляться неналежної якості. Отримати реальну економію коштів можна лише в разі покупки якісних і надійних покришок, які зможуть проїхати більше 30-40 тис км. Для того щоб не потрапити в неприємну історію, бажано звернути увагу на деякі аспекти, про які нам розкаже співробітник інтернет-мгазину: koleso.ooo.

Ніколи не купуйте б/у шини

Погнавшись за примарною економією, яку обіцяють продавці старих коліс, більшість автомобілістів, вже в найкоротшій перспективі можуть зіткнутися з необхідністю знову шукати шини для заміни. Купуючи б/у гуму ви ніяк не зможете перевірити її справжній стан. Минулий господар коліс міг неправильно її зберігати або експлуатувати, що обов'язково призведе до виникнення гриж, проколів і нерівномірного зносу. Під виглядом старих коліс можна запросто купити відновлені шини, які таять в собі масу небезпек при експлуатації. Як правило, ціни на б/у шини на 20 - 50 % нижче вартості нових, але ризик придбати непридатні колеса дуже великий.

По можливості вибирайте свіжі шини!

Якщо колеса вже пробули на складах більше 5-ти років, такий продукт вважається старим. Гума, як і будь-який інший матеріал недовговічна, тому багато років, проведені на складському зберіганні, можуть негативно позначитися на експлуатаційних якостях коліс. «Вікові» колеса втрачають еластичність протектора, показують гірші зчіпні показники, на поверхні можуть утворюватися невеликі тріщини. По праву вважається, що найбільш надійним варіантом виступають колеса, яким до 3-х років з моменту виготовлення.

Виконуйте сезонний монтаж вчасно

Всупереч здоровому глузду деякі водії примудряються використовувати зимові покришки протягом літнього сезону і навпаки. Такі експерименти з безпекою можуть ставати причиною ДТП, погіршеної керованості і зниженої безпеки під час пересування. Будь-які літні шини при негативних температурах дубнуть і не в змозі забезпечувати необхідного зчеплення. Використання фрикційних коліс на розпеченому асфальті може призвести до утворення прискореного зносу шин і в рази зниженої безпеки.

Звертайте увагу на малюнок протектора

Ваш персональний стиль водіння і експлуатаційні умови грають важливу роль. Покришки для пересіченій місцевості або важких дорожніх умов серйозно відрізняються від шин, які призначені для міської або трасової експлуатації.

Колеса, орієнтовані на нормальні асфальтові покриття будуть відрізнятися поліпшеним дренажем води і кращими швидкісними якостями.

Шини для сільських доріг будуть виділятися за рахунок великих грунтозачепів і потужного сталевого корду. Тут ключовими характеристиками буде підвищена прохідність, якісний захист від бічних пошкоджень і ударів, покращене самоочищення протектора від бруду.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Sonance - історія ...
Наступна новина: На Вінничині про надання ...

КОМЕНТАРІ