Устаткування для ресторану і кафе

Устаткування для ресторану і кафе

23.06.16 18:12 0 1587

 читать тутВирішили відкрити ресторан, кафе або бар? Приділіть особливу увагу придбанню хорошого професійного обладнання, адже саме від його якості та функціональності буде залежати успіх самого підприємства. Які вимоги пред'являються до обладнання для кафе і ресторанів і яке обладнання потрібно придбати, ми розповімо в цій статті.

На успішність бізнесу впливають найрізноманітніші моменти, а в ресторанному бізнесі визначальний фактор - це, безумовно, смачні і різноманітні страви, заради яких відвідувач буде раз за разом повертатися до вас. Створення кулінарних шедеврів, а також швидкість їх приготування залежать не тільки від таланту кухаря, але багато в чому і від характеристик обладнання, яке використовується на кухні. Саме тому так важливо правильно його вибрати.

Вимоги до професійного обладнання для ресторанів і кафе

Професійне обладнання для кухні має суттєві відмінності від побутового, яке ми використовуємо у себе вдома. В першу чергу, це масштабність і частота використання: навіть велика родина не готує так часто і в такій кількості, як це роблять в ресторані або кафе. Як наслідок, професійне обладнання повинно бути більш міцним, довговічним у використанні і функціональним, мати високу продуктивність.

Ще один важливий фактор - умови, в яких використовується техніка. Як правило, приготування їжі відбувається при підвищеній температурі і вологості, а значить, обладнання повинно бути виконане з якісних матеріалів, здатних витримати такі навантаження. 

Нарешті, третій момент - будь-яке обладнання повинно відповідати нормам технічного оснащення підприємств громадського харчування.

Яке обладнання необхідне для закладів громадського харчування?

При підборі обладнання для вашого закладу врахуйте наступні моменти: розмір закладу, кількість посадочних місць в залі. Від цього буде залежати обсяг шаф і рівень максимального навантаження обладнання, а також його продуктивність. Якщо обладнання виявиться недостатньо, то персонал не буде справлятися з потоком замовлень. А надлишок техніки (коли устаткування простоює без діла) призведе до зниження рентабельності підприємства.

Площа приміщення кухні. Це важливий фактор, який впливає на ефективність роботи персоналу. Залежно від площі вибирається комплектація обладнання.

Формат ресторану або кафе, зміст меню. Так, наприклад, якщо ви плануєте відкривати пекарню або кондитерську, то не обійтися без спеціалізованих і великих печей; якщо це кав'ярня, то знадобляться хороші апарати для приготування різного виду кави та кавових коктейлів. Кухні різних народів світу зажадають наявності вузьконаправленої техніки.

Для більшості видів ресторанів і кафе знадобляться:

  • Холодильне обладнання;
  • Теплове обладнання;
  • Технологічне обладнання;
  • Хлібопекарське і кондитерське обладнання;
  • Посудомийне обладнання;
  • Барне обладнання;
  • Нейтральне обладнання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Тернополі звіт про ...

КОМЕНТАРІ