«Вінницька обласна асоціація ендокринологів» презентувала проект «Виявити вчасно – врятувати зір!» (+фото)

«Вінницька обласна асоціація ендокринологів» презентувала проект «Виявити вчасно – врятувати зір!» (+фото)

24.06.16 10:41 0 542
Громадська організація «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» презентувала новий проект «Виявити вчасно – врятувати зір!», який реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Нагадаємо, що «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програми (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Метою проекту «Виявити вчасно – врятувати зір!» є надання безкоштовної консультації та виявлення на ранніх стадіях діабетичної ретинопатії, попередження інвалідності й покращення якості життя хворих на цукровий діабет шляхом виїздів автомобіля, обладнаного для офтальмологічної допомоги, що стане великою підтримкою для людей з діабетом в сільській місцевості області, які не мають змоги регулярно консультуватися з лікарем-офтальмологом.

«Одне із першочергових наших завдання як ендокринологів – це вчасно виявити патологію й направити хворого на цукровий діабет до офтальмолога», – зазначив головний лікар Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру та президент «Вінницької обласної асоціації ендокринологів» Пилип Прудиус. «Це той випадок, коли від хворого залежить його здоров'я – чим раніше лікар виявить хворобу, тим швидше можна буде надати кваліфіковану допомогу. Повній чи частковій втраті зору можна запобігти!»

«Мета проекту дуже проста – врятувати зір у людей з діабетом», – додала голова Ради Української діабетичної федерації та учасник проекту Валентина Очеретко. «Прохання до представників засобів масової інформації як найповніше донести інформацію про реалізацію нашого проекту до жителів області, особливо сільської місцевості», – звернулася до присутніх на заході журналістів Валентина Очеретко.

Зазначимо, що «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» має значний досвід у реалізації низки актуальних проектів таких, як «Скринінг на виявлення цукрового діабету в городян» (2014 рік), «ДіаЄвро» (2014 рік), «Життя з діабетом» (2015 рік), конференції «Бачити барвистий світ» (2014 рік), флешмобів та інші заходів.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку урочисто ...
Наступна новина: На Тернопіллі степан Барна ...

КОМЕНТАРІ