На Вінниччині відкрила табірну зміну єдина в Україні військово-патріотича парашутно-десантна школа (+фото)

На Вінниччині відкрила табірну зміну єдина в Україні військово-патріотича парашутно-десантна школа (+фото)

24.06.16 13:22 0 592
Нещодавно на хуторі Філютки, що у Погребищенському районі розпочала свою роботу табірна зміна єдиної в Україні військово-патріотичої парашутно-десантної школи. Незвичний заклад для юнаків та дівчат відкрив у 2006 році колишній військовий, а нині священик отець Віктор Хоменко.

Привітати юних десантників з відкриттям двотижневого літнього табору завітали захисник Донецького аеропорту «Кіборг» Анатолій Свирид, офіцеривійськової частини 3028 Національної гвардії України, що базується у місті Калинівка, начальник управління у справах національностей та релігій Ігор Салецький, керівництво Погребищенської райдержадміністрації, учасники АТО та численна громадськість.

Зокрема, останній захисник Донецького аеропорту «Кіборг» Анатолій Свирид презентував юним вихованцям школи книжку «АД-242», в якій розповідається про 242 дні боїв в аеропорту Донецька, або в «Аду» — як його назвали оборонці летовища — це майже шість десятків свідчень «кіборгів», коментарі військових експертів та військових аналітиків з України, Росії, США та Канади, представника Генерального штабу Збройних сил України.

Офіцеривійськової частини 3028 Національної гвардії України запросили випускників школи проходити військову службу за контрактом в лавах Збройних Сил України.

Щороку протягом двох табірних змін 200 юнаків та дівчат поєднують навчання військової справи з урокамидуховності і християнської моралі.

За словами Ігоря Салецького - «дана школа - це те, що необхідно нашому суспільству – формування здорової, розвиненої, свідомої молоді і не лише у фізичному плані, а і духовному та моральному».

Досвідчені педагоги інструктори, військові офіцері, які воювали в Афганістані, пройшли Ірак, перебували в зоні бойових дій АТО передають власнийвійськовий досвід молоді, а духовні наставники – навчають християнських істин.

Вихованці по закінченню навчання мають змогу проходити військову службу у складі95 Житомирської аеромобільної бригади.

Бажаючих навчатись у школі з кожним роком збільшується. Випускники є гордістю вищих військових навчальних закладів та військових частин Збройних Сил України, справжні захисники України, які уже мужньо боронять нашу свободу на Сході України.

За військово-патріотичне виховання молоді та особистий вагомий внесок у зміцнення української державності, керівник православної військово-патріотичної парашутно-десантної школи м. Погребища нагороджений грамотою Міністерства оборони України. Вручив почесну грамоту протоієрею Віктору Хоменку Перший віце-президент федерації рукопашного бою України Олександр Гартвична відкритті табірної зміни єдиної в Україні військово-патріотичної парашутно-десантної школи.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ