Голова ОДА Сергій Машковський: Держгеокадастр із новим керівником

Голова ОДА Сергій Машковський: Держгеокадастр із новим керівником

24.06.16 13:42 0 644
Вирішення ситуації з виділенням земельних ділянок учасникам АТО – не в перекритті руху та створенні незручностей для інших громадян.

У цьому впевнений голова ОДА Сергій Машковський, який 22 червня, спілкуючись із журналістами щодо акції з перекриттям руху, наголосив: «Якщо є питання до місцевих органів виконавчої влади, до мене особисто – я завжди відкритий до спілкування і з учасниками АТО, і з активістами».

Керівник області упевнений: проблемні питання вирішуються під час конструктивного діалогу, а не радикальних методів. Зокрема, він наголосив, що одне із резонансних питань, яке вирішено, не зважаючи на акції з перекриттям руху, – призначення керівника Держгеокадастру в області:

— « призначено т.в.о. Держгеокадастру в області. Це – Ходаківський Олександр Олександрович. Це людина, що живе і працює в Житомирі, розуміє пріоритетність виділення земель учасникам АТО та, сподіваюсь, буде відстоювати інтереси жителів області. Посада керівника геокадастру – це, перш за все, велика відповідальність. Ця людина повинна виправдати сподівання суспільства». —

Сергій Машковський назвав посаду керівника Держгеокадастру не кар'єрним ривком чи підвищенням, а порівняв із «електричним стільцем». Адже більшість «турбулентних» процесів в області пов'язані саме з виділенням земельних ділянок.

Найбільш резонансні – земля для львівських студентів та відсутність землі для учасників АТО.

Аби вирішити ці проблеми, між керівництвом області та Держгеокадастром напрацьовано спільний план дій.

Зокрема, голова ОДА чекає від т.в.о. Держгеокадастру в області скасування наказів на земельні ділянки для львівських студентів.

— «Буде введено певний мораторій на виділення земель фізичним особам у районах, де є поклади бурштину чи титану. Звертатися зможуть державні компанії з відповідними ліцензіями, які публічно і прозоро повинні пройти визначену процедуру, у тому числі – погодження з місцевими громадами», – сказав Сергій Машковський. —

Питання ж виділення земельних ділянок для учасників АТО мають бути на посиленому контролі в т.в.о. Держгеокадастру та вирішуватися в оперативному порядку, – упевнений керівник області. Адже зараз близько 3 тис. звернень демобілізованих на виділення землі залишилися без розгляду.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Степан Барна: 190 мільйонів ...

КОМЕНТАРІ