Громадськість міста вшанувала пам'ять розстріляних в’язнів Луцької тюрми та загиблих у Другій світовій війні

Громадськість міста вшанувала пам'ять розстріляних в’язнів Луцької тюрми та загиблих у Другій світовій війні

24.06.16 08:07 0 693
Аби вшанувати пам'ять полеглих під час Другої світової війни на меморіальний комплекс “Вічна Слава” прийшли заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, перший заступник міського голови Тарас Яковлев, представники установ, громадських організацій, ветерани та громадськість міста.

Священослужителі УПЦ КП відслужили панахиду.

Опісля в знак вічної пам'яті за загиблими представники влади та громадськість міста поклали квіти до пам'ятного знаку “Поранений солдат”.

Крім того, за участю заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець, заступника голови обласної ради Романа Карпюка, першого заступника міського голови Тараса Яковлева, представників громадських та політичних організацій, небайдужих громадян відбулися заходи у зв'язку з черговою річницею розстрілу в'язнів у Луцькій тюрмі.

Розпочалися вони скорботною ходою від Свято-Троїцького кафедрального собору до Замкової площі. На території колишньої Луцької тюрми священнослужителі УПЦ КП на чолі з Митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відправили панахиду за жертвами розстрілу.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятних знаків Жертвам політичних репресій, до місця розстрілу та до Хреста біля монастиря.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять розстріляних в'язнів тюрми. “22 червня нацистські війська ступили на територію України. А уже наступного дня радянська влада почала розстрілювати лучан та волинян, справжніх патріотів своєї країни. Тому важливо пам'ятати про такі страшні сторінки нашої історії і намагатися робити все, аби таке не повторювалось”, - наголосив він.

На завершення учасники заходу спільно виконали Державний Гімн України.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: «Фантом» ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ