У Луцьку планують відкрити дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-III ступенів «Надія»

У Луцьку планують відкрити дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-III ступенів «Надія»

24.06.16 13:14 0 604
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови. Депутати Алла Надточій, Анна Мовяк, Майя Шостак, Тетяна Янчук розглянули та рекомендували до прийняття на сесії план роботи міської ради на IІ-ге півріччя 2016 року. З цього питання доповідала секретар міської ради Юлія Вусенко. План складається із двох частин. До першої увійшли основні питання, що розглядатимуться на сесіях міської ради. Друга частина - питання, що розглядатимуться на засіданнях постійних комісій міської ради, їх подавали голови постійних комісій.

Наступним обранці громади розглянули питання про затвердження Статуту приватного навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа I-III ступенів «Надія». Начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк повідомив, що головною метою закладу, засновником якого є Релігійна громада Церкви християн Адвентистів сьомого дня, є забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної та повної загальної середньої освіти, виховання шанобливого ставлення до Закону Божого, родини, поваги до народних традицій і звичаїв, державної та рідної мови, національних цінностей українського народу, інших народів і націй. Новий навчальний заклад планують відкрити у 2017 році. Бажання, аби їхні діти навчалися у цьому закладі, уже виявило близько 20 батьків.

Члени комісії підтримали зміни до рішення міської ради від 24.12.2012 № 2/15 “Про Програму співпраці з молоддю та соціальної підтримки дітей, жінок та сім'ї на 2016-2017 роки”, які запропонував начальник відділу у справах сім'ї та молоді Олексій Веремійчик. Він акцентував, що дане рішення забезпечить: підвищення суспільно-політичної активності молодих громадян, формування почуття патріотизму, поваги до культури та традицій України; вивчення (ознайомлення) з традиціями, побутом, історичною спадщиною; організацію спільних спортивно-оздоровчих та мистецьких заходів під гаслом «Ми - єдина Україна», «Схід і захід разом», «Україна європейська».

Депутати заслухали та взяли до відома інформацію про стан і збереження архітектурних пам'яток міста. Доповідав з цього питання головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини Юрій Мазурик. За його словами, на території міста Луцька зосереджено 129 пам'яток. Нині, завдяки реалізації міських цільових програм щодо обліку об'єктів культурної спадщини цей список поповнений 31 нововиявленим об'єктом культурної спадщини.

Велика кількість архітектурних пам'яток надає місту історичного вигляду, робить його цікавим для проживання місцевих жителів і привабливим для гостей і туристів. Однак історичне середовище міста викликає захоплення тоді, коли його об'єкти-пам'ятки перебувають у доброму технічному стані, мають збережений автентичний вигляд і є доступними для громадян.

Що ж стосується архітектурних пам'яток Луцька, то далеко не всі вони перебувають в задовільному стані, потребують реконструкції.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині відкрила ...

КОМЕНТАРІ