Сергій Надал: «Місцеві громади повинні отримати більше фінансових ресурсів»

Сергій Надал: «Місцеві громади повинні отримати більше фінансових ресурсів»

24.06.16 15:50 0 574
День стратегій проходить в рамках ХІІ Всеукраїнського муніципального форуму, який триває у Одесі. У цей день керівники муніципалітетів працюють у трьох стратегічних групах: «Ресурси», «Соціальні послуги», «Сервісні послуги».

Засідання групи «Ресурси» модерував міський голова Тернополя, голова комітету Асоціації міст України з питань бюджетної політики Сергій Надал. У рамках стратегічного обговорення експерти Центру аналізу та розробки законодавства АМУ презентували проекти стратегій секторів: «Місцеві фінанси та податки», «Земля, комунальне майно», «Місцевий економічний розвиток та містобудування».

Як зауважив міський голова Тернополя, експерти підняли ряд проблемних питань децентралізації, які потрібно вирішити на рівні держави.

«Фінансові потоки, раціональні підходи до використання комунального майна, земельних ресурсів, привабливість населеного пункту для інвестиційних проектів, все це суттєво впливає на якість життя наших громадян та на інвестиційну привабливість. у роботі по цих напрямках у Асоціації міст є більше запитань ніж відповідей, – зауважив Сергій Надал. – Саме тому нам необхідно напрацювати необхідні законодавчі зміни. В першу чергу це стосується посилення фінансової спроможності, фінансового ресурсу місцевих громад, що дасть можливість ефективніше вирішувати проблеми, які є на території наших міст».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині перший ...
Наступна новина: Чернігів: Перекриття руху ...

КОМЕНТАРІ