Тернопільщина розвиває туристичний потенціал

Тернопільщина розвиває туристичний потенціал

24.06.16 15:17 0 612
Туристичну галузь місцева влада розглядає як один із найпріоритетніших напрямків. З цією метою була затверджена «Програма розвитку туризму в Тернопільській області на 2016-2020 роки».

Серед найголовніших пунктів даної програми: сприяння впровадженню системи туристичної навігації, виготовлення та встановлення туристичних вказівників на автомобільних шляхах області міжнародного та державного значення, облаштування місць для стоянок і короткочасних зупинок туристично-екскурсійних автобусів, автотуристів. А також заходи, що передбачають розвиток водних маршрутів — будівництво причалів для катамаранів і човнів тощо.

Зросла кількість туристів, які надають перевагу відпочинку в одному з семи природніх чудес України — Дністровському каньйоні. Зростання зацікавленості пояснюється значним покращенням сервісу та варіацією послуг: від катамаранів і каное до ресторанів-кораблів.

Для любителів активного відпочинку та екстриму торік в липні у ceлi Кyликiв, Кpeмeнeцького району відкрили перший в Україні офіційний парадром «Соколина гора».

Незмінною перлиною Тернопільщини являється Джуринський водоспад у с. Нирків Заліщицького району, протяжність якого становить 16 метрів. Його визнали одним з найвідоміших водоспадів Західної України.

Незабутні враження залишає печера «Кришталева», що на околиці с. Кривче Борщівського району. Це перспективний об'єкт для лікувальних та рекреаційних цілей, про що свідчить підвищений рівень іонізації повітря і води, а також відсутність патогенних організмів.

Тернопілля має власний комерційно-привабливий й максимально доступний продукт. Готовність же місцевої адміністрації надавати всебічну підтримку інвесторам, робить Тернопільську область цілком конкурентоздатною на ринку туристичних послуг.

«Для нас важливо не лише популяризувати історичні пам'ятки та визначні місця краю, а й створити комфортні умови для відпочинку туристів. Відтак ми активно працюємо над покращенням стану доріг, облаштуванням стоянок та вдосконаленням інфраструктури області загалом», — зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Тернополі перенесено ...

КОМЕНТАРІ