У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на об’єкті Городецького виправного центру

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на об’єкті Городецького виправного центру

24.06.16 09:25 0 612
З метою забезпечення пожежної безпеки та належної взаємодії між Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області та установами Управління Державної пенітенціарної служби 23 червня на базі Городецького виправного центру №131 працівниками Державної служби з НС були проведені тактико-спеціальні навчання.

За рівнем пожежної безпеки Городецький виправний центр відноситься до об’єкту з масовим перебуванням людей та займає значну територію і у випадку надзвичайної ситуації виникає серйозна загроза життю і здоров’ю засуджених та персоналу.

За тактичним задумом навчань внаслідок необережного поводження з вогнем в цеху ковальні, що розташовується на території центру виникла пожежа. Співробітниками виправного закладу негайно було здійснено евакуацію засуджених та матеріальних цінностей в безпечне місце. Тим часом оперативний черговий спецустанови по лінії «101» викликав на допомогу вогнеборців 2-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Рівне. Рятувальники, що прибули на місце виклику, одягнувши апарати захисту органів дихання та зору увійшли в задимлене приміщення цеху та вивели на свіже повітря умовного потерпілого, де надали йому домедичну допомогу. Після цього вогнеборці подали на гасіння умовної пожежі водяний ствол. За лічені хвилини умовна пожежа була ліквідована.

Поставлені оперативно-тактичні завдання були виконані в повному обсязі, а спільні дії персоналу установи та рятувальників отримали високу оцінку.

Після завершення тактико-спеціальних навчань рятувальники розповіли та продемонстрували працівникам виправного центру, як правильно користуватися вогнегасниками, та як з їх допомогою ліквідувати загорання на ранній стадії виявлення. Також працівниками Держ служби з НС було здійснено перевірку та випробування пожежних гідрантів що розташовані на території об’єкту.

Досвід гасіння пожеж свідчить, що протипожежне водопостачання є одним з основних факторів успішного гасіння значної кількості пожеж. Згідно із статистикою, кожна п’ята пожежа ліквідовується із використанням пожежних гідрантів та пожежних водоймищ. Через несправні пожежні гідранти та нестачу джерел протипожежного водопостачання велика кількість пожеж ліквідовується із залученням значної кількості пожежної техніки та організації підвозу води.

Після проведеної перевірки було встановлено, що стан зовнішнього протипожежного водопостачання Городецького виправного центру знаходиться в задовільному стані. Тиск водопровідної мережі відповідає нормативному.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: «Спорт для всіх» ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ