У Рівненській області рятувальники навчили працівників освіти правилам пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей

У Рівненській області рятувальники навчили працівників освіти правилам пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей

24.06.16 18:00 0 912
22 червня для керівників навчально-виховних закладів Володимирецького району – відповідальних за протипожежну безпеку рятувальники провели навчання щодо дотримання протипожежного режиму на об’єктах освіти, порядок практичного відпрацювання евакуації на випадок виникнення пожежі чи інших надзвичайних ситуацій, а також навчання щодо практичного застосування переносних вогнегасників, та правила безпеки при їх використанні.

Як показує практика, в кожному навчальному закладі є розроблені та затверджені інструкції з правил пожежної безпеки та дії в разі виникнення пожежі. Адже кожен працівник повинен знати свої обов’язки та порядок дій в тій чи іншій надзвичайні ситуації. Проте на практиці, нажаль, такі відпрацювання проводяться рідко, а можливо навіть формально. Працівники служби порятунку наголошують, що на кожному об’єкті з масовим перебуванням людей, як мінімум раз на півріччя потрібно проводити практичне відпрацювання плану евакуації дітей та персоналу з приміщень та будівель, додатково проводити з працівниками навчання діям в разі пожежі чи інших надзвичайних ситуацій. Кожен працівник повинен бути обізнаний, як користуватися первинними засобами пожежогасіння, в тому числі і вогнегасниками. Адже дуже велику роль відіграє гасіння пожеж на ранніх стадіях. В таких випадках від вчасних та оперативних дій персоналу з ліквідації пожежі залежать масштаби самої пожежі та збитки які вона може нанести.

В ході заходу рятувальники також розповіли та продемонстрували керівникам навчальних закладів, як правильно користуватися вогнегасниками, як правильно їх обслуговувати та як з їх допомогою ліквідувати загорання на ранній стадії виявлення. Освітяни в свою чергу задавали чимало запитань, на які отримали аргументовані відповіді, а також мали змогу самостійно спробувати загасити умовну пожежу з допомогою вогнегасника.

Наприкінці виступу рятувальники закликали усіх присутніх з відповідальністю ставитися до забезпечення протипожежного режиму на підвідомчих об’єктах, а також побажали освітянам, щоб у них ніколи не виникало пожеж та надзвичайних подій.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нацбанк знизив облікову ...
Наступна новина: Что собой представляют ...

КОМЕНТАРІ