Як видалити дерево?

Як видалити дерево?

25.06.16 18:34 0 810

Якщо ви власник дачної або заміської ділянки, то вам по-справжньому пощастило. Адже з її придбанням у вас з'являється чудова можливість проводити більше часу в лоні природи. Але для досягнення повної гармонії необхідно щоб ваша ділянка була доглянута і схожа на красиву картинку, яка буде цілий рік радувати око. Навесні - своїм оновленням, влітку - буйством фарб, а взимку - спокійним умиротворенням.

У процесі наведення порядку кожен господар-садівник рано чи пізно стикається з таким питанням: «Як видалити дерева з дачної ділянки?» Відповіді на нього як правило неоднозначні. Можна для початку опитати доброзичливих сусідів, перевернути гори спеціалізованої літератури або скористатися порадами, підібраними в цій статті. Ще один варіант - звернутися за допомогою до фахівців (наприклад, сюди), яким доводилося не раз стикатися з проблемою, як видалити непотрібне дерево або розправитися з обридлим пнем на території вашого улюбленого саду.

Не дивлячись на різноманітність методів боротьби з непотрібним зеленим насадженням або пнями, що залишилися після спилювання, всі садівники і дачники вважають, що найпростіший спосіб - це видалення вручну. Здавалося, що може бути простішим, ніж взяти в сараї лопату і висунутися на боротьбу з обридлим об'єктом. По суті - це так. Такий метод боротьби найдешевший за коштами, але не всім під силу. Адже для того щоб провести корчування, одного плану мало, потрібно ще мати фізичну підготовку або зібрати невелику команду сильних духом людей. Якщо з цим проблем немає, ми підійшли до головного питання, а саме: «Як видалити дерево на дачі?»

Інструмент, який знадобитися для видалення, наступний:

  • лопата (легка для обкопування і важча для рубки коренів);
  • сокира;
  • ножівка;
  • мотузка;
  • ручна лебідка з тросом (бажано);
  • засоби захисту (рукавички, костюм і зручне взуття).

Обкопувати дерево треба лопатою по колу на невеликій відстані від стовбура (0,5 - 1 метр), а коріння, яке попадається - обрубувати сокирою, пиляти ножівкою або рубати за допомогою більш важкої лопати. Якщо корінь товщиною з руку, це буде зробити не складно. Буває ситуація, коли особливо великий корінь не піддається, тоді його треба обкопати глибше і обрубувати більш дрібні коріння. Чим ближче до стовбура проводити рубку коренів, тим легше буде повалити саме дерево. Далі вам буде потрібен один помічник, який взявшись руками вище за стовбур, почне його нахиляти. При цьому вам необхідно буде підрубувати корінці, які залишилися і найголовніший, що йде вертикально вниз, до того моменту поки ствол не впаде на землю. Природно необхідно заздалегідь подбати про місце, куди ствол буде падати і розчистити територію для нього, а також для маневру учасників процесу. У міру обрубуванням кореневища, стовбур акуратно лягатиме на потрібне місце.

Це був найпоширеніший спосіб як видалити дерево з коренем на дачній ділянці. Якщо на присадибної ділянці у вас ростуть стовбури більше 15-20 см в діаметрі, то цей метод буде не таким доцільним, так як товсті стовбури валити з коренем не під силу навіть з помічниками. В такому випадку краще вдатися до допомоги професіоналів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Теплый пол для здоровья ...
Наступна новина: Оперативно-профілактичний ...

КОМЕНТАРІ