Що собою представляють промислові міксери?

Що собою представляють промислові міксери?

27.06.16 22:49 0 697

Промислові міксери - це обладнання для приготування кремів і замішування тіста в пекарнях і харчових цехах. Промисловий міксер передбачає великі обсяги виробництва, а тому володіє відповідними характеристиками: ємністю на кілька десятків літрів зі знімним або перекидним механізмом, великими і міцними місильними інструментами, кількома програмами і режимами роботи, нерідко - функцією запам'ятовування рецептів. До речі, тут ви можете придбати якісні промислові міксери.

Функціонал і сфера застосування

Промислові міксери потрібні для приготування кремів, змішування рідин, замісу різних видів тіста:

  • мигдального;
  • для кексів з родзинками;
  • для бісквіта;
  • печива і т. д.

З цією метою вони використовуються в пекарнях і кондитерських, на кухнях ресторанів, кафе та інших закладів громадського харчування, в харчових цехах.

Деякі комплектації міксерів мають також функції нагнітання гарячого повітря для розчинення інгредієнтів, сенсорний екран, автоматичне завантаження, пам'ять рецептів та інші корисні властивості.

Конструкція

Міксери складаються з:

  • чаші;
  • приводу;
  • місильних інструментів.

Чаша, зазвичай, знімна і оснащується коліщатками для пересування, нерідко - перекидним механізмом. Її об'єм, як правило, кілька десятків літрів. Привід міксера розрахований на інтенсивну експлуатацію, тому має досить високу потужність і підвищену надійність.

Місильний інструмент виготовляється з міцних матеріалів, частіше - з нержавіючої сталі харчових марок. Нерідко міксери оснащуються подвійним інструментом, який може працювати в різних режимах. Це забезпечує більш якісне змішування і отримання бажаного однорідного результату. Місильний інструмент змінюється в залежності від мети використання міксера: віночки для збивання, лопатки для вимішування і так далі. Змінні деталі можуть поставлятися в комплекті або купуватися окремо.

Міксери професійні - рекомендації по вибору

В першу чергу при покупці міксера необхідно визначитися з тим, де Ви збираєтеся його використовувати і для чого. Від цього буде залежати обсяг чаші і оптимальна кількість швидкостей обертання.

Для кафе чи ресторанів підійдуть професійні міксери з невеликим розміром чаші, але з наявністю великого вибору швидкісних режимів, так як для різних по щільності інгредієнтів необхідні різні швидкості, тому, чим буде більше режимів, тим з більшою кількістю продуктів буде працювати апарат.

А ось для підприємств харчової промисловості, вигідніше придбати професійні міксери планетарного типу з великою чашею, але з невеликим набором швидкостей. Це заощадить час на завантаження продуктів в міксер.

Так само слід звернути увагу на наявність додаткових насадок або чаші, а також на додаткові функції міксера. Всі деталі, які будуть контактувати з продуктами, повинні бути виготовлені з нержавіючої харчової сталі. Вибираючи професійні міксери, поцікавтеся і часом збивання або замісу. В основному таймер виставляється до п'ятнадцяти хвилин. Якщо необхідно більш тривала обробка продукту, то варто розглянути професійні міксери з таймером до тридцяти хвилин.

Панель управління - ще один з важливих параметрів міксера. Вона може бути сенсорною або механічною. Сучаснішою звичайно ж виглядає сенсорна панель, вона ж і простіше очищається, проте механічна прослужить довше.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как грамотно составить ...
Наступна новина: Що потрібно знати про ...

КОМЕНТАРІ