Що потрібно знати про насіння?

Що потрібно знати про насіння?

27.06.16 23:29 0 735

Весна - період висадки культурних рослин на присадибній і дачній ділянках. З приходом тепла настає дачне загострення, люди у вихідні великими групами їдуть на свої дачні ділянки, що б підготувати їх до висадки. На ринках все більше стало з'являтися продавців насіння, розсади і добрив. Прийшла пора засаджувати свої ділянки овочами, зеленню і т. д. У даній статті я хочу описати правила і особливості, на які необхідно звертати увагу при виборі насіння.

Насіння рослин - це теж рослини, надійно заховані в шкаралупі. Тому про якість насіння можна судити не тільки після того, як насіння зійде, але і в період, коли насіння знаходиться в шкаралупі. Першим правилом при купівлі насіння є вибір надійного продавця, де Ви точно будете впевнені в якості товару, що купується.

Найкраще купувати насіння в магазинах, які добре зарекомендували себе або в Інтернет магазинах, які здійснюють подібні послуги вже кілька років і мають позитивні відгуки. По інтернету навіть зручніше замовляти, там ціна дешевша і по Україні насіння поштою доставлять прямо до дому. До речі, придбати насіння оптом по самим вигідним цінам ви можете в інтернет-магазині: http://nasinnevabaza.com.

В процесі вибору потрібного насіння дуже важливо звертати увагу на маркування упаковки, де описується, гібридне це насіння чи ні. Якщо насіння гібридне, то на упаковці має бути надруковано F1, що означає гібрид від першого покоління.

Гібридні рослини не призначені для вирощування на відкритій оранці, їх краще всього вирощувати в спеціально обладнаних теплицях, самостійно запилюючи і тримаючи в чистоті. Інакше вони не розкриють свій потенціал, тому що гібриди виходять в результаті схрещування різних сортів і при неправильному догляді вони можуть не дати урожай. Так само слід пам'ятати, що гібриди часто не дають того насіння, з якого потім виростають такі ж плоди.

Термін зберігання насіння теж важливий, якщо написано, що насіння трирічне, то це буде хорошим вибором для посадки. Для коренеплодів найкраще брати молоде насіння (чим воно буде молодшим, тим більше сили в ньому буде сили). Перед закупівлею насіння, найкраще взяти з десяток насінин і спробувати їх проростити. Простежте, як добре вони сходять і наскільки сильні паростки. Якщо все влаштовує, то можна закуповувати необхідну партію.

Перед висадкою, бажано насіння замочити, що б воно набрякло, тому що основною проблемою насіння є вбирання вологи з ґрунту. Не потрібно засипати насіння великим шаром землі, достатньо 3-5 см. Земля не повинна бути дуже вологою. Швидше за все насіння сходить при температурі 32-37 ° С, тому якщо погода вдень прохолодна, то краще рослини висадити в парнику.

Правильно обране насіння - це запорука гарного врожаю!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що собою представляють ...
Наступна новина: Долучайтеся до заходів з ...

КОМЕНТАРІ