У Рівненській області рятувальники провели профілактичний рейд на пляжах найбільшого озера обласного центру

У Рівненській області рятувальники провели профілактичний рейд на пляжах найбільшого озера обласного центру

28.06.16 13:20 0 606
У зв’язку зі спекотною погодою все більше людей віддає перевагу відпочинку біля водойм. Але не усі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки на воді, що в свою чергу стає основною причиною нещасних випадків. Лише на Рівненщині з початку купального сезону на воді загинуло 8 громадян, а загалом по країні кількість трагічних випадків сягнула майже 100.

З метою запобігання загибелі людей на водних об’єктах, а також роз’яснення відпочиваючим правил безпечного поводження на воді, 26 червня працівники Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС разом з рятувальниками обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах провели профілактичний рейд на пляжах озера Басів Кут в обласному центрі. Під час проведення заходу рятувальники розповіли громадянам, що потрібно та чого не можна робити аби відпочинок біля води приносив тільки задоволення й не спричинив біди. Офіцери Держслужби з НС роздали рівнянам пам’ятки попереджувального характеру та інструкції з основних правил безпечного поводження на воді. Також громадянам розповіли про небезпеку купання у не відведених місцях, про небезпеку пірнання у воду з обривів та мостів і нагадали про заборону купання у нетверезому стані тощо. Окремо працівники ДСНС пояснили відпочиваючим правила порятунку потопаючих та порядок застосування реанімаційних заходів і надання першої долікарської допомоги. В ході роз’яснювальної роботи особливу увагу рятувальники приділяли батькам з малечою.

Довідково: за даними обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах протягом купального сезону 2015 року на Рівненщині потонуло 25 осіб.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ