Відбулися ХІ міжнародні змагання зі спортивної ходьби “Луцька десятка”

Відбулися ХІ міжнародні змагання зі спортивної ходьби “Луцька десятка”

28.06.16 10:59 0 549
У Луцьку відбулися ХІ міжнародні змагання зі спортивної ходьби “Луцька десятка”. Цей захід проводять щорічно в рамках Всеукраїнського Олімпійського дня.

Міжнародний олімпійський комітет у 1948 році прийняв рішення під час 42 сесії Міжнародного Олімпійського Комітету в Сант-Мориці щорічно святкувати Міжнародний Олімпійський день 23 червня.

Участь у шніх змаганнях взяли більше 50 учасників із 7 областей України. Також учасниками змагань стали двоє спортсменів з Республіки Білорусь.

На урочистості з нагоди відкриття змагань завітали перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступнк голови обласної ради Роман Карпюк, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Юрій Волинець, депутат міської ради Андрій Авраменко.

Тарас Яковлев привітав усіх із Днем молоді, який, до слова, відзначають побажав усім спортсменам гарних змагань і високих перемог. Він зазначив, що ці змагання вже стали доброю традицією для Луцька. Їхня основна мета — популяризація спорту і фізичної культури серед молоді.

Юрій Волинець долучившись до усіх вітальних слів, побажав спортсменам вдалих стартів і гарних фінішів, а також побільше особистих досягнень усім спортсменам і майбутнім оліміпійцям.

Після урочистого відкриття учасники змагань вийшли на старт. Спортсмени змагалися у таких вікових групах: чоловіки та жінки, юніори і юніорки. Чоловіки, жінки та юніори долали дистанцію протяжністю 10 кілометрів, а юніорки – 5 кілометрів.

Серед жінок у змаганнях зі спортивної ходьби перемогу здобула волинянка Надія Боровська. Вона подолала дистанцію за 44 хвилини 8 секунд.

Перемогу серед чоловіків у “Луцькій десятці” здобув предстаник Донецької області Руслан Дмитренко з результатом у 41 хвилин 3 секунди.

Серед юніорок перемогу здобула Вікторія Пислінцева з Івано — Франківської області, а серед юніорів найкращим став представник Волині Віктор Шумік.

По завершенню змагань розпочалися легкоатлетичні забіги для усіх бажаючих.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку на Театральному ...
Наступна новина: Через селеві потоки на ...

КОМЕНТАРІ