3-ри причини,чому шахи відмінно підходять в якості подарунка

3-ри причини,чому шахи відмінно підходять в якості подарунка

28.06.16 14:07 0 804

У далекому VI столітті один дуже розумний індус придумав гру під вельми таємничою назвою «чатуранга». Грали в неї так - чотири людини по черзі кидали гральні кістки і в залежності від того, як випадали ці самі кістки, фігурки пересувалися по дошці, розділеній на 64 клітини, кожна з яких, між іншим, символізувала священні молитви Шиві.

Так ось, відомі нам усім шахи - це ніщо інше як нащадки тієї самої «чатуранги», тільки сильно модернізовані, що втратили свій сакральний сенс, але не втратили своєї привабливості.

На сьогоднішній день саме ця гра визнана інтелектуальною, та й грою її можна назвати з натяжкою, так як в ній переплелося все - в тому числі спорт, філософія й мистецтво. А ще це відмінний подарунок! До речі, придбати шахи на подарунок ви можете тут. Так-так, не дивуйтеся - це один з найкращих подарунків і на це є 3-ри вагомі причини:

Причина перша: тому що це престижно!

Шахи протягом багатьох століть залишалися привілеєм аристократів. У стародавньому світі ця гра підкреслювала статус володарів і знаті, пересуваючи по шаховим полях фігурки-скульптури, вони могли вести важливі переговори, укладати важливі договори і навіть розробляти політичні і військові стратегії.
Гральні фігурки і столик з багатою інкрустацією завжди були окрасою будь-якого палацу, маєтку або будинку аристократа, причому не важливо, використовувалися вони за призначенням або просто були прикрасою інтер'єру.

Причина друга: тому що, вручаючи такий подарунок, ви тим самим робите комплемент винуватцю торжества!

Деякі любителі цієї гри говорять, що грати в неї можна так само нескінченно, як і дивитися на вогонь або воду. Причому під час гри ти відчуваєш, як самовдосконалюєтесь. Тож не дивно, що шахи стали деяким символом, і навіть еталоном людського розуму. Важко уявити розумну ерудовану людину, яка не знає правил цієї гри. Тим більше що вони розвивають творче мислення, пам'ять та інші інтелектуальні здібності.

Причина третя: тому що такий подарунок оригінальний і витончений!

Звичайно, ніхто не пропонує вам вибрати в якості подарунка набори за 100 рублів, куплені в найближчому кіоску Росдруку. Природно вони абсолютно не підійдуть в якості витонченого презенту. Зовсім інша справа - вироби ручної роботи, виготовлені істинними майстрами в обмеженому тиражі. Вони можуть бути виконані з цінної деревини, бурштину, яшми, малахіту і навіть слонової кістки. Кожна фігурка може бути справжнім витвором мистецтва - зображувати тварин, відомих людей, героїв мультфільмів і навіть справжнє військо.

Висновки

Такий подарунок дуже цінується - напевно, він буде зберігатися все життя, а можливо в подальшому передаватися з покоління в покоління як головна сімейна цінність.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Лучшие фильмы можно ...
Наступна новина: Тернопіль: сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ