Де оздоровлюватимуться діти з Житомирщини у цьому році.

Де оздоровлюватимуться діти з Житомирщини у цьому році.

30.06.16 13:09 0 488
У розпал літа одним з основних питань, яке активно розглядають на Житомирщині, є оздоровлення та відпочинок дітей.

Саме тому 29 червня, у Житомирі відбулося засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути.

— — «Загалом сезон відпочинку можна вважати відкритим, – зазначив Ярослав Лагута. – До якості надання послуг та тих умов, які декларують учасники тендерних закупівель, облдержадміністрація ставить дуже чіткий контроль. Тому комісія перевіряє ті табори, в які планується відправляти дітей на оздоровлення. Оскільки ми оздоровлюємо дітей пільгових категорій, то досить прискіпливо вивчаємо усі умови». —

Цьогоріч вперше за останні три роки за кошти обласного бюджету будуть закуплені путівки для оздоровлення дітей у таборах в інших областях України, зокрема, біля моря.

Для того, аби переконатися у відповідності кількісних, якісних, технічних характеристик послуги з оздоровлення наданій інформації у тендерних документах, комісія у складі представників управління сім'ї, молоді та спорту ОДА, Держспоживслужби та ДСНС оглянула заявлені заклади на півдні України.

Зокрема, проводилися перевірки позаміського закладу оздоровлення і відпочинку «Крилатий» (с. Красне, Скадовський район, Херсонська область), оздоровчого комплексу санаторного типу для дітей «Очаків» (Миколаївська область), позаміських закладів оздоровлення і відпочинку «Связист» і «Рассвет» (смт Сергіївка, Одеська область).

Заступник начальника управління сім'ї, молоді та спорту ОДА Олександр Антонюк доповів про результати перевірки оздоровчих закладів, зупиняючись на наявності дозвільних документів, організації пожежної безпеки, санітарно-епідеміологічних характеристиках, умовах проживання, харчування та організації виховної роботи.

Комісією було відхилено пропозиції від закладів «Крилатий» та «Очаків», оскільки умови не відповідають тим характеристикам, що заявлені у документах.

Заклади «Рассвет» та «Связист» ПП «КО "Перлина Чорномор'я"» отримали погодження на оздоровлення дітей. Умови, які мають ці оздоровчі табори, набагато кращі, ніж у вище зазначених, відповідають соціальним стандартам оздоровлення та відпочинку дітей, проводиться цікава та насичена виховна робота. (Фотозвіт можна переглянути нижче)

Ціна путівки у ці заклади становить 4800 грн на 21 день. З них 124 грн на добу складає харчування. Орієнтовно перший заїзд дітей з Житомирщини відбудеться в середині липня.

Ярослав Лагута вніс пропозицію, щоб спочатку відправити дітей на одну зміну, а лише тоді за її підсумками вирішувати, чи продовжувати співпрацю.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: План виконання робіт ...
Наступна новина: Вінничина: найбільшим ...

КОМЕНТАРІ