Військове взуття та одяг: особливості та характеристики

Військове взуття та одяг: особливості та характеристики

02.07.16 14:10 0 1521

Спеціальний одяг і взуття використовується практично у всіх сферах діяльності людини. Існують костюми для різних робочих спеціальностей. Якщо ж говорити про обмундируванні для військових, то воно має дуже важливе значення, адже можливість чіткості дій і рівень скритності від ворогів залежить саме від вибору правильної одягу.

Яким має бути спецвзуття для військових?

Берці - це той вид взуття, який призначений саме для військових, оскільки володіє рядом унікальних характеристик.

Верхня частина взуття виготовлена ​​з натурального матеріалу - шкіри. Це дає можливість зберігати постійну температуру всередині і «дихати» шкірі ніг. Через це берці вважаються безпечним взуттям для здоров'я людини. Підошва ж зроблена зі спеціальної гуми, яка володіє такими характеристиками, як: стійкість до навантажень, різних погодних умов, температури. Унікальність такого взуття в тому, що воно відмінно підходить не тільки для різних погодних умов, а й для різної місцевості. Спецвзуття від чобіт, наприклад, відрізняється тривалим періодом експлуатації.

Для такого взуття є широкий вибір устилок. Можна підібрати утеплені або легкі варіанти, які виготовляються з натуральних матеріалів. Це означає, що одну пару спецвзуття можна проносити і влітку, і взимку, що робить його цілком універсальним.

Зараз можна зустріти велику кількість молодих людей, які носять берці, як повсякденне взуття, що говорить про їх зручність і практичність.

Особливості спецодягу

Спецодяг військових має маскувальне фарбування - камуфляж. Це зроблено спеціально для того, щоб ускладнити впізнання солдата ворогом. Камуфляж допомагає «злитися» з навколишньою місцевістю, «ламає» обрис фігури. За допомогою такого елемента людина стає частиною навколишнього серидовища: поля, уламка скелі або рослини. До речі, переглянути і придбати камуфляжний одяг ви можете на сайті: http://izidamarket.com/kamuflyajnaya-odejda-2818224/.

Колір камуфляжу не повинен бути надто яскравим і мати багато темних плям. Краще вибирати більш вільний одяг, який допоміг би ще більше спотворити фігуру.

Камуфляжна тканина повинна володіти такими характеристиками:

  • міцність;
  • відштовхування води
  • вогнестійкість;
  • непродуваємість вітром;
  • хороший рівень маскування.

Сьогодні камуфляж став популярним і в повсякденному одязі. Можна відшукати схожі мотиви навіть на жіночих сукнях відомих кутюр'є, а деякі робочі купують окремі частини костюма і носять їх як свій спецодяг. Подобається такий одяг і любителям активного відпочинку на природі, наприклад, рибалкам.

Правила догляду

Берці не рекомендується мити під струменем води, потрібно протирати їх вологою серветкою, видаляючи бруд і солі з поверхні. Краще використовувати спеціальні креми або гліцерин для щоденної змазки такого взуття.

Якщо ви потрапили під дощ, то потрібно протерти поверхню чобіт вологою, а потім сухою серветкою, оскільки сіль дуже шкідлива для натуральної шкіри і може зменшити термін придатності виробу.

Багато фахівців з взуття говорять про те, що раз в тиждень можна змащувати поверхню спецвзуття рослинним маслом - це допоможе зробити шкіру більш еластичною. Такі прості правила продовжують час носіння ще на кілька сезонів.

Спецодяг повинен по можливості знаходитися в чистоті, адже тільки так можна продовжити період його носіння. Деталі щодо правильного догляду та температуру прання можна подивитися на ярликах, які пришиті з внутрішньої частини одягу. Так точно буде обрано правильний режим прання який не завдано шкоди тканині. У разі пошкодження костюма - краще відразу звернутися до майстра або по можливості усунути проблему самостійно.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Яке вікно краще поставити?
Наступна новина: Что собой представляют ...

КОМЕНТАРІ