У Житомирi обговорили питання вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів

У Житомирi обговорили питання вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів

03.07.16 15:08 0 562
Навчальний семінар щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів проходить сьогоднi, 1 липня, у Житомирі. Захід відбувається за сприяння Мінагрополітики України та управління агропромислового розвитку ОДА в рамках міжнародного проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

Мета проекту – сприяння безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність політики і практик ЄС.

Семінар розпочався з презентацій основних положень законодавства щодо безпеки харчових продуктів, а також відповідності санітарних та фітосанітарних заходів.

Захід проходить у режимі діалогу спікерів з представниками підприємств. Своїми знаннями ділились головний спеціаліст відділу технологій виробництва харчової продукції Департаменту продовольства Мінагрополітики України Марина Глухова, заступник начальника управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА Ніна Добринська та експерти проекту ЄС.

Ніна Добринська зазначила, що реалізація проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» на Житомирщині є дуже важливим, адже на саме ця галузь займає третину економіки області.

Проект включає в себе три компоненти: інституційну реформу та державний контроль; ветеринарію та безпечність харчових продуктів; інформаційні системи та управління даними.

Основними завданнями проекту є:

– проведення навчання для співробітників органів державного контролю, ветеринарів, персоналу митної служби, що мають відношення до сфери безпечності харчових продуктів;

– створення національної системи управління даними та швидкого обміну інформацією для харчових продуктів та кормів, з характеристиками подібними до RASFF;

– оптимізація мережі національних референт-лабораторій, забезпечення відібраними лабораторіями з новим устаткуванням, програмним та технічним забезпеченням;

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Академія Державної ...
Наступна новина: Вперше на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ