Сергій Машковський у Коростені: Умови ведення бізнесу мають бути комфортними

Сергій Машковський у Коростені: Умови ведення бізнесу мають бути комфортними

03.07.16 12:02 0 682
Вчора, 1 липня, керівник області Сергій Машковський у рамках робочого візиту до Коростенського району зустрівся з керівництвом ПрАТ «Коростенський завод МДФ» та оглянув, як проходить будівництво нового деревообробного комбінату у місті Коростені.

— «Наше завдання полягає у тому, щоб створити розумні регуляції, унеможливити будь-які зловживання з боку контролюючих органів, створити систему настільки сталою, щоб ви могли вільно розвивати свої інвестиції , – заявив Сергій Машковський, звертаючись до керівництва підприємства. – Умови ведення бізнесу мають бути комфортними».

Керівник області повідомив, що з цією метою в області створено Раду залучення інвестицій. За його словами, завдання влади – створити сприятливі, прості умови, за яких інвестори можуть вільно займатися бізнесом. «Ваше завдання – робити власну справу, наше завдання – все зробити так, щоб у вас не було жодних проблем: ні з землею, ні з дозволами, ні з будь-чим іншим», – зазначив він.

у Коростені триває будівництво нового деревообробного комбінату, інвестиційна складова якого близько 80 млн євро. Комбінат розділяється на 6 основних технологічних ліній та передбачає переробку 100 % сировини.

Сергій Машковський наголосив, що створення таких підприємств, які працюють із закритим циклом виробництва, на є стратегічною метою – область не має залишатися тільки сировинною базою постачання, а повинна реалізовувати вже готову продукцію.

Вже до середини жовтня має бути повністю введена в експлуатацію перша черга будівництва. Планується також створення цеху з виготовлення пелетів та меблевої фабрики.

За словами директора деревообробного комбінату Катерини Самчук, це підприємство є найновішим в Європі, оскільки все обладнання завезено з Німеччини та Австрії і випущене у 2015-2016 роках. Крім того, устаткування розроблено іноземними спеціалістами індивідуально для цього комбінату з урахуванням породи дерева та особливостей виробництва. Також унікальність підприємства в тому, що переробка та використання сировини становить 100 %, відходів абсолютно не буде. Кору дерева використовуватимуть для котлів, а з інших залишків виготовлятимуть пелети.

Питання, яке потребує вирішення, – будівництво дороги від комбінату до траси «Київ-Варшава», яка щоденно пропускатиме 300 одиниць великовагових автомобілів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что собой представляют ...
Наступна новина: Що таке шокер?

КОМЕНТАРІ