У Луцьку — семінар з енергоефективності

У Луцьку — семінар з енергоефективності

03.07.16 18:37 0 574
У Палаці культури міста Луцька відбувся семінар щодо впровадження механізмів енергосервісу в бюджетній сфері. Семінар проводився спільно з Волинською облдержадміністрацією. Учасниками заходу були заступник директора департаменту стратегічного розвитку Держенергоефективності Ігор Горових, начальник управління ЖКГ Волинської облдержадміністрації Андрій Пиріг, начальник відділу з енергозбереження департаменту економічної політики Луцької міської ради Костянтин Патракеєв, представник КП “КиївЕСКО” Владислав Поваляєв, а також представники бюджетної сфери Луцька.

З вітальним словом до присутніх звернувся начальник відділу з енергозбереження Луцької міської ради Костянтин Патракеєв. Він наголосив на важливості подібних зустрічей та семінарів для кожного українського міста і для Луцька зокрема, адже стрімко зростають ціни на енергоресурси.

Начальник управління ЖКГ Волинської облдержадміністрації Андрій Пиріг зазначив, що питання енергозбереження — це питання незалежності нашої країни. Наразі бюджетні установи та ЖКГ є дуже енергозатратними. За його словами, Волинська область платить за газ щороку 1 млрд 200 млн грн, за електроенергію — 900 млн грн. Тому скорочення енергоспоживання дасть суттєву економію коштів.

Заступник директора департаменту стратегічного розвитку Держенергоефективності Ігор Горових назвав Луцьк - одним із передових в Україні щодо впровадження енергоефективних заходів, які в подальшому з успіхом поширюються на інші регіони держави. Тому застосування механізму енергосервісу (ЕСКО) в бюджетних будівлях і установах Луцька буде економічно доцільним і дасть змогу не лише економити енергоносії, а й поповнити місцевий бюджет. Нещодавно Луцьк підписав Меморандум про намір місцевої влади впроваджувати ЕСКО — механізм у бюджетній сфері та став 4 містом, що приймає подібний семінар. Костянтин Патракеєв акцентував, що цей механізм залучить потенційних інвесторів задля виконання енергозберігаючих заходів.

У свою чергу, представник КП “Київ ЕСКО” Владислав Поваляєв зауважив, що сплата комунальних тарифів для бюджетних установ — це важкий тягар для місцевих бюджетів. Тому ЕСКО — механізм — це реально діючий вихід в умовах надзвичайно високих тарифів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернівці: У ...

КОМЕНТАРІ