Чернівецькі архітектори відзначають професійне свято

Чернівецькі архітектори відзначають професійне свято

03.07.16 13:56 0 605
Урочистості з нагоди Дня архітектури відбулися у виставковій залі Центру культури «Вернісаж», де експонуються проекти найкращих чернівецьких архітекторів. Заступник міського голови Володимир Середюк привітав присутніх з професійним святом, відзначивши важливість їх роботи для городян, адже від них залежить обличчя сучасних Чернівців.

Головний архітектор міста Наталія Хілько вручила премію імені Йозефа Главки, засновану міською радою ще у 1996 році. Щороку її отримували її щороку відомі архітектори, будівельники та журналісти, які висвітлювали питання архітектури та будівництва в засобах масової інформації. З 2000 до 2014 року премія не вручалась.

Цьогоріч її отримали нові номінанти. У номінації «Містобудування» відзначено творчий колектив архітектурної студії «Плюс Arch» за розробку детального плану території багатоквартирної житлової забудови, обмеженої вулицями Героїв Майдану, Рівненською, Сторожииецькою та проспектом Незалежності. У номінації «Проектування будівель і споруд» переміг творчий колектив BOYKO architect group за проект реконструкції кінотеатру ім. Івана Миколайчука під кіномистецький центр. У номінації «Діяльність в сфері охорони історико-архітектурного середовища» відзначено Ларису Вандюк за активну діяльність та професіоналізм проектування в історичному середовищі. У номінації «Будівництво» відзначено ТзОВ «Сузір'я ЛТД» за будівництво житлового будинку на вулиці Немирівській, 1-А. У номінації «Популяризація архітектури» – газету «Версії» за послідовне висвітлення теми «Архітектурна спадщина Чернівців та її збереження».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Зміни в ...
Наступна новина: Команда держслужбовців ...

КОМЕНТАРІ