Бамбуковий тандем з Австрії популяризував велосипедний рух у Чернівцях

Бамбуковий тандем з Австрії популяризував велосипедний рух у Чернівцях

03.07.16 17:37 0 571
До Чернівців у рамках проекту «Через Європу на тандемі» приїхав екіпаж «Crossover» на велосипеді-тандемі, створеному в еко-стилі з бамбука. Урбаністи-планувальники Ева Грушик (Польща) та Роланд Клосс (Австрія) разом із міським головою Олексієм Каспруком та фахівцями, які впливають на розвиток міського простору, взяли участь у зустрічі «Майбутнє міської мобільності у Чернівцях».

Місія мандрівників – показати, скільки переваг має велосипед перед іншими видами транспорту. У своїх подорожах Єва і Роланд допомагають місцевим жителям розвивати велосипедний рух та інфраструктуру. Разом з активістами вони розробляють шляхи міської мобільності жителів.

«У містах східної Європи особливо відчувається вплив неправильних пріоритетів у транспорті, – каже Роланд Клосс. – Адже тут високі показники зростання кількості автомобілів, і, відповідно, їх домінування над пішоходами і велосипедистами. Тобто ці міста існують не стільки для людей, скільки для машин ».

В Україні мандрівники обрали для зустрічей із городянами лише три міста – Одесу, Чернівці та Львів. Проектом «Через Європу на тандемі» Ева та Роланд популяризують використання велосипеду серед мешканців та представників органів влади, збирають інформацію про інноваційні проекти, що сприяють розвитку велотранспорту у країнах Східної Європи. Зустрічаючись з архітекторами, планувальниками, експертами, активістами та юристами, вони формують мережу дружніх до велосипедів європейських міст.

Поспілкувавшись з представниками міської влади та громади, мандрівники разом із Олексієм Каспруком прокатали на тандемі Центральною площею міста усіх охочих городян.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Суб’єктам ...
Наступна новина: В Житомирській області на ...

КОМЕНТАРІ