Рівненщина: в дитячому оздоровчому таборі «Агатівка» рятувальники Держслужби з НС провели пізнавально-навчальну акцію для дітей «Правила безпеки вивчай,весело відпочивай!»

Рівненщина: в дитячому оздоровчому таборі «Агатівка» рятувальники Держслужби з НС провели пізнавально-навчальну акцію для дітей «Правила безпеки вивчай,весело відпочивай!»

03.07.16 16:19 0 539
Під час літнього відпочинку дітей, завдання дорослих – організувати їм корисний, а головне безпечний відпочинок. І добре, якщо діти знають та дотримуються правил власної безпеки. Але трапляються непоодинокі випадки, коли саме діти стають винуватцями та жертвами надзвичайних подій.

З метою організації та проведення профілактично-роз’яснювальної роботи щодо безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2016 році, Головним управлінням ДСНС в Рівненській області проводяться акції, «Правила безпеки вивчай, весело відпочивай!» по всім оздоровчим таборам відпочинку дітей.

Так, 1 липня працівники Служби порятунку Рівненщини спільно з працівниками навчально- методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області завітали до оздоровчого закладу «Агатівка», що в селі Симонів Гощанського району.

Для дітей, які відпочивають у таборі, рятувальники продемонстрували пожежно-рятувальну техніку та спорядження, ознайомили дітей із правилами безпечного відпочинку на воді, нагадали, як поводитися з вогнем, а також наочно показали, як правильно гасити пожежу.

Піротехніки облуправління ДСНС на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, кулі, котрі їм досить часто доводиться вилучати із землі. Також кожен охочий мав змогу приміряти екіпіровку сапера. У процесі заходу рятувальники звернули увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, а також підозрілих предметів, щоб уникнути трагічних наслідків. Також дітям було роз’яснено основні правила надання першої долікарської допомоги.

Діти із захопленням у вигляді конкурсу одягали на фіксований час бойове спорядження вогнеборці та фотографувалися на пам'ять.

Загалом із початку літа на Рівненщині почали роботу 17 оздоровчих таборів. Тому протягом усіх літніх канікул співробітники Служби порятунку Рівненщини відвідають кожну зміну дитячих закладів відпочинку та нагадають дітям основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, правила відпочинку на воді та на природі, а також правила безпечного поводження у разі виявлення підозрілих предметів.

Працівники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Рівненщини переконані, що подібні заходи допоможуть зменшити кількість нещасних випадків та травмування із дітьми та забезпечать приємний та корисний відпочинок молодого покоління.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: Міністерство закордонних ...

КОМЕНТАРІ