Луцьк: «Схід культури» - спільна історія,теперішнє та майбутнє!

Луцьк: «Схід культури» - спільна історія,теперішнє та майбутнє!

03.07.16 18:06 0 550
Делегація від міста Луцька у складі трьох депутатів міської ради Юлії Вусенко, Миколи Яручика та Наталії Бунди на запрошення Президента міста Жешув Тадеуша Ференца взяли участь у святкових заходах польсько-українського культурного проекту «Європейський стадіон культури», що відбувся у м.Жешув 23-26 червня 2016 року.

«Схід культури» – це проект, який об'єднує три найбільші міста cхідного кордону Польщі: Білосток, Жешув та Люблін. Кожне місто проводить свій власний індивідуальний фестиваль та низку мистецьких й творчих подій.

Масштаб цьогорічного «Сходу культури» буде насправді грандіозним. Домінуючою темою є українська культура, тому протягом фестивальних днів у трьох містах Польщі можна буде зустрітись і з українськими артистами, познайомитись ближче з українським кінематографом та представниками сучасного мистецтва.

23-26 червня у Жешуві в рамках «Сходу культур» відбувся Європейський стадіон культури, у Любліні – 6-10 липня відбудеться фестиваль «Інше звучання» (Inne Brzmienia) та у Білостоці – 1-4 вересня фестиваль «Інший вимір» (Inny Wymiar). У проекті задіяно 57 інституцій та організацій, відбудеться 140 найрізноманітніших виступів та концертів, де можна буде зустріти близько 550 артистів та виконавців з усього світу. Найважливіше, що кожен захід, кожне дійство – це презентація потенціалу культури східних регіонів Польщі, обмін досвіду між артистами України та Польщі та звертання уваги на спільне історичне коріння цих регіонів.

Так, у Жешуві зі своїми концертними програмами виступали музичні гурти «АтмАсфера», «The Hardkiss» та переможниця пісенного конкурсу Євробачення – 2016 – Джамала.

Окрім участі в офіційних заходах з нагоди відкриття «Європейського стадіону культури», делегація Луцької міської ради мали ряд зустрічей з метою обміну досвідом з польськими колегами. Так, зокрема, відбулася робоча зустріч з головою Ради міста Жешув Анжеєм Децом та депутатом ради міста Жешув Мірославом Квашняком, на якій польські колеги ділилися своїм досвідом щодо впровадження громадського бюджету у Жешуві. Громадський бюджет передбачає активне залучення громадян до розвитку міста, реалізацію громадських суспільно корисних ініціатив за рахунок бюджету міста.

Управління туризму та промоції міста

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ