Академія Державної пенітенціарної служби м. Чернігова випустила перших випускників

Академія Державної пенітенціарної служби м. Чернігова випустила перших випускників

03.07.16 15:02 0 649
2 липня на Красній площі міста Чернігова відбулись урочисті заходи з нагоди першого випуску молодих фахівців Академії Державної пенітенціарної служби.

В урочистостях взяли участь Міністр юстиції України Павло Петренко, заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, Голова Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк, Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, представники правоохоронних органів та керівники територіальних управлінь, батьки та рідні випускників.

Дипломи випускникам Академії вручили Міністр юстиції України Павло Петренко та Голова Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк.

202 випускники Академії отримали дипломи державного зразка за спеціальністю «Правознавство» з присвоєнням спеціального звання «лейтенант внутрішньої служби». Вперше 13-ти з них, які навчались на відмінно, присвоєне первинне спеціальне звання на ступінь вище – «старший лейтенант внутрішньої служби».

У вітальному слові Міністр юстиції України Павло Петренко підкреслив, що саме нинішні випускники будуватимуть європейські стандарти у Державній пенітенціарній службі, адже це перший випуск у часи реформування пенітенціарної системи.

«Протягом багатьох років вам доведеться закладати фундамент нової пенітенціарної служби у демократичній державі, де цінується гідність будь-якої людини, по який бік стіни вона б не знаходилась. Саме це має повернути довіру й повагу всього суспільства до пенітенціарної служби», - наголосив Павло Петренко.

Голова Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк, вітаючи випускників із закінченням навчання, зазначив, що вони не тільки отримали дипломи, а й стали справжніми офіцерами, тож взяли на себе відповідальність за пенітенціарну службу та долю всієї країни. Володимир Палагнюк побажав їм як скоріше стати «офіцерами миру», а не «війни», як у важкі для країни часи.

З привітаннями до випускників звернулися також заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч та від імені всіх батьків мати випускника Академії.

Всі випускники направляються для подальшого проходження служби в органах і установах кримінально-виконавчої системи і працевлаштовуються на посади начальницького складу.

Благодарний молебен відслужив митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій.

До уваги гостей та всіх присутніх відбувся урочистий концерт.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Житомирi обговорили ...

КОМЕНТАРІ