Що таке шокер?

Що таке шокер?

03.07.16 12:08 0 1490

Шокер (електрошокер) - це високоефективний засіб захисту, прилад, дія якого спрямована на враження противника розрядом високої напруги. Більш детально прочитати про електрошокери і придбати їх ви можете на цьому сайті.

Залежно від напруги і тривалості впливу, розряд електрошоку паралізує людину і знешкоджує нападника на 5 - 20 хв, але при цьому не залишає шкідливих наслідків для організму. Вплив електрошокера викликає спазми м'язів, параліч. Порушується координація рухів, противник позбавляється можливості надавати активний опір.

Біофізична дія електрошоку пов'язано не лише з болем від ураження струмом. М'язи в зоні впливу електричної дуги починають швидко скорочуватися і на певний період часу втрачають свою працездатність. Паралельно блокуються імпульси нервових волокон, за допомогою яких мозок управляє даними м'язами. Результатом стає місцевий параліч, який проходить швидше або повільніше (в залежності від різних обставин).

Якщо противник знаходиться під впливом наркотичних, психотропних речовин або алкоголю в перезбуджених стані, то ефект від впливу електрошоку значно збільшується, що не можна сказати про застосування газових балончиків і пневматичних пістолетів, так як тіло в даному стані має знижену чутливість. Все одно, що боксер в нокауті, такий же стан викликає удар електрошоку.

Для ефективного ураження необхідний контакт бойових електродів з тілом. Одяг не є перешкодою. Розряд здатний пробити товсті шари одягу, для цього необхідно більш щільно притискати електроди електрошоку до нападаючого. Найбільш ефективним є точковий дотик електродами шокера в основні зони нервових закінчень:

  • шия;
  • спина;
  • грудні м'язи;
  • пахова область.

Найбільш ефективний захист за допомогою електрошокера від нападу агресивних собак, тварин і т. п., оскільки їхня нервова система більш вразлива до впливу данного приладу.

Перевагами електрошокерів як засобу захисту є:

  • Можливість застосування в обмеженому просторі, наприклад при вході в під'їзд або на сходову площадку, коли неможливо використовувати вогнепальну або газову зброю;
  • Нанесення мінімальної травматичної шкоди в порівнянні з вогнепальною, газовою або холодною зброєю;
  • Для використання електрошокера не потрібні спеціальні навички і підготовка;
  • Компактні габарити і мала вага;
  • Ефективний захист від собак.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Сергій Машковський у ...
Наступна новина: Виробники з Харківщини та ...

КОМЕНТАРІ