Викладач,реформатор та наставник для молодих спеціалістів — Гончарук Сергій Володимирович

Викладач,реформатор та наставник для молодих спеціалістів — Гончарук Сергій Володимирович

05.07.16 11:31 1 677

В рамках розпочатих в Україні у 2014 році реформ системи охорони здоров'я і освітнього процесу найвпливовішим фактором для подальшого існування та фінансування медичних університетів постає рівень підготовки кадрів. Оскільки головною метою зміни системи є адаптація до європейських стандартів та подальшого взаємного визнання дипломів про вищу освіту, досягти високих показників у цьому напрямку можливо лише за умови залучення до викладання кваліфікованих, а головне практикуючих лікарів. Саме таким спеціалістом є Гончарук Сергій Володимирович - лікар вищої категорії та кандидат медичних наук.

Освітня діяльність Сергія Гончарука складається з кількох напрямків, які є основою успіху і розвитку стоматології не лише в Одесі, а й по всій Україні. Перш за все, це викладання на кафедрі загальної стоматології ОНМедУ та робота в Інституті стоматології НАМН України. На лекціях та в громадській діяльності він активно спілкується з молодим поколінням майбутніх стоматологів, що дає їм можливість побачити власні перспективи та зрозуміти, що саме їм вирішувати, якими мають бути стоматологічні послуги в Україні. Працює Сергій Володимирович і над власним фаховим розвитком, опановуючи та впроваджуючи досвід провідних стоматологів Європи, США, Ізраїлю та Японії.

У своїй стоматологічній практиці Сергій Володимирович використовує інноваційні методології, сучасні препарати, обладнання та матеріали, з якими випускникам медичних вишів доводиться стикатись на робочих місцях. Таким чином, при роботі зі студентами, відбувається обмін дійсно цінними знаннями, що сприяє не лише професійному розвитку молодих фахівців, а й впровадженню реформ на шляху до інтеграції з Європою.

Викладання у Одеському медичному університеті для Сергія Гончарука — це можливість змінити застарілу систему в її основі. Здобувши освіту саме в ОНМедУ та продовживши у альма-матер і наукову діяльність, він на власному досвіді розуміє студентів-медиків та їх очікування від навчального процесу, їх проблеми після отримання дипломів щодо працевлаштування та успішного застосування отриманих знань в державних та приватних стоматологічних клініках країни.

Також варто зазначити, що для Сергія Гончарука його роль у освітній системі як наукового співробітника та викладача Одеського медичного університету — це поєднання сучасної світової практики з академічними знаннями, головною метою якого є передача унікальних навичок надання стоматологічних послуг міжнародного рівня молодим спеціалістам та мотивація їх до саморозвитку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 25)
Наступна новина: Сахарный диабет у детей

КОМЕНТАРІ

аватар країна
estbro - 06.07.23

Коротше, справа до ночі. Після статті реально розморило ... Пішов спати.