Керівників закладів освіти у Чернівцях призначатимуть на конкурсі з 2017 року

Керівників закладів освіти у Чернівцях призначатимуть на конкурсі з 2017 року

06.07.16 16:26 0 553
З метою обговорення порядку запровадження та проведення конкурсів для кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів освіти міський голова Олексій Каспрук 4 липня зустрівся з директорами шкіл та дошкільних закладів за участю представників батьківських комітетів та міської профспілки працівників освіти.

Начальник управління освіти Сергій Мартинюк проінформував освітян та батьків про Порядок проведення конкурсів для кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів освіти, який був затверджений виконавчим комітетом міської у квітні цього року і набрав чинності. Відповідно до зазначеного порядку у серпні цього року передбачалося провести конкурси на заміщення вакантних посад керівників п'яти закладів освіти. У зв'язку з цим управління освіти міської ради прийняло рішення не продовжувати контракт з керівниками п'яти закладів, у яких термін дії контракту завершився 30 червня ц.р.

Педагогічні колективи та батьківські комітети цих п'яти закладів звернулися до міського голови з проханням відтермінувати проведення конкурсу, щоб керівники їх закладів мали змогу більш ретельно підготуватися до участі у конкурсі або підготувати гідну заміну, здатну отримати позитивний результат у конкурсної комісії. Висловлювалося також незадоволення з приводу відсутності чітких критеріїв, за якими обиралися заклади для першочергового проведення таких конкурсів.

Міський голова Олексій Каспрук запропонував перейти на конкурсні засади призначення керівників закладів освіти з наступного року, а освітянам та батьківським комітетам долучитися до вдосконалення Порядку проведення конкурсів, зокрема внесення додаткових умов, які надаватимуть додаткові бали керівникам шкіл та дитсадків, які мають високі показники роботи. Пропозицію міського голови підтримали більшість учасників зустрічі.

Таким чином, наступного року усі керівники шкіл та дошкільних установ, у яких завершується дія трудового контракту, зможуть знову обійняти свої посади лише за результатами конкурсу.

30 червня цього року термін дії трудового контракту завершився у 20 завідувачів дошкільних установ та 16 шкіл. Семи директорам шкіл контракт продовжено на один рік, дев'яти – на 3 роки. Шести завідувачам садків контракт продовжено на 1 рік, 14 завідувачам – на 3 роки. З жодним керівником школи чи дитсадка контракт цього року не припинено.

Наступного року на конкурсних засадах у Чернівцях буде призначено щонайменше 13 керівників закладів освіти, яким цього року продовжили контракт лише на один рік. Умови проведення таких конкурсів після доопрацювання за участю освітянської та батьківської громадськості будуть оголошені ще до нового року, що дасть можливість усім претендентам підготуватися до участі в цьому іспиті на рівних умовах.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Тернопілля: шляховики ...

КОМЕНТАРІ