У Рівненській області генеральною прокуратурою спільно зі Службою безпеки викрито організоване злочинне угруповання,яке займалося незаконними оборудками з бурштином

У Рівненській області генеральною прокуратурою спільно зі Службою безпеки викрито організоване злочинне угруповання,яке займалося незаконними оборудками з бурштином

06.07.16 16:12 0 462
В понеділок, 4 липня, перебуваючи у місті Рівному, Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Генеральною прокуратурою України спільно зі Службою безпеки України викрито організоване злочинне угруповання, яке займалося незаконними оборудками з бурштином.

За словами Генерального прокурора України, наразі відбуваються слідчі дії на підприємстві, що займається оцінкою та зберіганням бурштину - «Укртехпостач». Юрій Луценко зазначив, що, за версією слідства, саме тут зберігався бурштин, який учасники організованого злочинного угруповання пізніше підміняли, замінюючи крупну фракцію на меншу, що в рази зменшувало його вартість, і привласнювали собі найбільш дорогі частини бурштину, який вилучався у Волинській, Рівненській та Житомирській областях. «Сюди він відвозився, тут зберігався, зловмисники тут його підміняли і вивозили через задні двері, що зафіксовано слідством», - наголосив Генеральний прокурор.

Юрій Луценко також розповів, що на даний момент в Рівненській області силами понад 300 оперативників МВС, СБУ та військової прокуратури відбувається 123 обшуки по кватирам і місцям роботи усіх підозрюваних у створенні організованого злочинного угруповання. «Напевно вперше одночасно відбувається 123 обшуки і головне, що це вдалося втримати в таємниці», - підкреслив Юрій Луценко, додавши, що у операції задіяні правоохоронці, які прибули з різних регіонів України.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів щодо підозрюваних, Генеральний прокурор України уточнив, що вже пред'явлені підозри заступнику обласного прокурора та підполковнику СБУ. Окрім того, за словами Юрія Луценка, слідчі дії відбулися у начальників райвідділів міліції у відставці, а в злочинне угруповання також входили працівники лісового господарства та органів місцевого самоврядування. «Фактично це одне із крил бурштинової мафії, яка контролювала не тільки видобуток, а й дії правоохоронців та місцевого самоврядування», - наголосив Юрій Луценко.

Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ

Генеральної прокуратури України

http://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=188294 Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: "Маємо ...
Наступна новина: Керівників закладів освіти ...

КОМЕНТАРІ