День Незалежності Республіки Білорусь відзначили у Центрі національних культур Вінниччини

День Незалежності Республіки Білорусь відзначили у Центрі національних культур Вінниччини

06.07.16 11:46 0 495
Велика громада Вінницького обласного земляцтва білорусів зібралась 3 липня у Центрі національних культур Вінниччини на вечір-зустріч з нагоди 20-ї річниці Дня Незалежності Республіки Білорусь.

Рішення щодо святкування Дня Незалежності Республіки Білорусь або Дня Республіки визначено в ході республіканського референдуму 03 липня 1996 року. Співпадає воно з річницею звільнення столиці Мінськ від німецько-фашистських загарбників.

Головний спеціаліст управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Стеценко привітала присутніх з Днем Незалежності Республіки Білорусь і наголосила на значимості братніх відносин, які склалися історично між двома сусідніми слов'янськими народами.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять почесного голови земляцтва білорусів Свирида Василя Степановича, який помер у травні 2016 року та пригадали поіменно полеглих білорусів за визволення Вінниччини у ІІ Світовій війні.

Заступник голови земляцтва білорусів Тишкевич М.М. підкреслив важливість проведення таких зустрічей і наголосив, що без дружби ніяке спілкування між людьми не має цінності.

Виступи представників білоруської спільноти чергувались з колективним виконанням білоруських та українських народних пісень. Захід пройшов у дружній та позитивній атмосфері.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі громади ...
Наступна новина: У Чернівцях інваліди І ...

КОМЕНТАРІ