У Чернівцях інваліди І групи (підгрупа А) отримуватимуть щомісячну адресну допомогу від громади

У Чернівцях інваліди І групи (підгрупа А) отримуватимуть щомісячну адресну допомогу від громади

06.07.16 12:02 0 483
Інваліди І групи (підгрупа А) з 1 серпня цього року отримуватимуть щомісячну адресну допомогу у розмірі 200 гривень з міського бюджету. Такі зміни до міської програми «Захист» затвердила 5 липня Чернівецька міська рада. На виплату цієї допомоги з міського бюджету буде спрямовано 836 тисяч гривень.

Департаменту праці та соціального захисту, фінансовому управлінню міської ради доручено вивчити можливість надання такої допомоги і інвалідам І групи , що належать до підгрупи Б.

Станом на 1 липня у Чернівцях проживають 1609 інвалідів І групи, з них 698 осіб належать до підгрупи А, 911 осіб – до підгрупи Б.

Довідково. Перша група інвалідності поділяється на підгрупи А і Б залежно від міри втрати здоров'я інваліда та обсягів потреби в постійному сторонньому догляді, допомозі або диспансерному нагляді.

До підгрупи А першої групи інвалідності належать особи з виключно високою мірою втрати здоров'я, надзвичайною залежністю від постійного стороннього догляду, допомоги або диспансерного нагляду інших осіб і які фактично не здатні до самообслуговування.

До підгрупи Б першої групи інвалідності належать особи з високою мірою втрати здоров'я, значною залежністю від інших осіб у забезпеченні життєво важливих соціально-побутових функцій і які частково здатні до виконання окремих елементів самообслуговування.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День Незалежності ...
Наступна новина: Тараканы: что они собой ...

КОМЕНТАРІ