На Тернопільщині відновлюють очисні споруди та впорядкують сміттєзвалища

На Тернопільщині відновлюють очисні споруди та впорядкують сміттєзвалища

06.07.16 09:39 0 530
«Насамперед ми дбаємо про здоров'я жилелів краю, тож неабияке значення має реконструкція та створення нових очисних споруд». Про це наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час наради щодо здійснення державного і громадського контролю у сфері охорони довкілля та природокористування, шляхи підвищення його ефективності.

У діяльності об'єднаних територіальних громад області актуальним залишається питання очистки води, адже її забруднення негативно впливає на стан довкілля та здоров'я людей. До того ж на відновлення очисних споруд передбачена субвенція з держбюджету.

На так давно вони функціонували лише в обласному центрі та прилеглій до нього території. Проте за рік роботи Степана Барни на посаді голови Тернопільської ОДА очисні запрацювали в Шумську, Ланівцях, Збаражі, Хоросткові та Бережанах.

«Наразі відповідні роботи щодо відновлення очисних споруд проводяться у місті Копичинці та смт Товсте», — зазначив очільник області. — До слова, на території області налічується 912 водних об'єктів та 26 водосховищ. Із них лише 504 офіційно передано в оренду. Відтак 408 експлуатується незаконно. Звертаюся до представників громадськості з пропозицією спільно врегулювати це питання».

Серед завдань, що потребують першочергового вирішення, під чав нарад присутні наголосили на впорядкуванні сміттєзвалищ області, виділенні земельної ділянки для узаконеного полігону для утилізації сміття та роздільному сортуванні відходів. Також мова йшла про пошуки можливостей введення в експлуатацію придбану ще у 2009 році сміттєсортувальну лінію. Зараз вона знаходиться у місті Скалат й перебуває на балансі обласної ради.

«Сміттєвалище повинне функціонувати, дотримуючись усіх законодавчо встановлених норм. Для мене це принципово важливе питання і я доведу, що його вирішення можливе», — підсумував Степан Барна.

У вказаній нараді взяли участь представники громадських організацій, органів державної влади. А також Управління екології, Держгеокадастру, Державної екологічної інспекції, прокуратури Тернопільської області, Управління служби безпеки, Національної поліції, Служби боротьби з економічною злочинністю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі відкрилась ...

КОМЕНТАРІ