У Рівненській області рятувальники провели рейдові перевірки дотримання правил протипожежної безпеки під час жнив

У Рівненській області рятувальники провели рейдові перевірки дотримання правил протипожежної безпеки під час жнив

06.07.16 17:48 0 545
Зазвичай період жнив співпадає із найспекотнішим періодом усього літа, коли над хлібною нивою зберігається загроза виникнення пожеж. Щоб вберегти врожай від вогню, 4 липня офіцери Дубенського міськрайонного сектору ГУ ДСНС України провели рейдові перевірки дотримання правил протипожежної безпеки на території аграрних господарств Дубенського району.

Особливу увагу співробітники Держслужби з НС звертали на дотримання аграріями встановлених нормативних вимог пожежної безпеки, зокрема проведення обкошування та оборювання хлібних масивів, встановлення поблизу ланів знаків з попередженням про заборону паління і користування відкритим вогнем. Не меншу увагу рятувальники приділили технічному стану та експлуатації машин і агрегатів, задіяних на жнивах. У першу чергу, це стосується наявності вогнегасників та іскрогасників. Велике значення має й обов’язкове чергування протипожежної ланки, до якої можуть бути залучені не лише пожежні автомобілі, а й пристосована до гасіння пожежна техніка.

В ході рейду значну частину часу рятувальники приділили роз’яснювальній роботі із хліборобами та сільгоспвиробниками. Особливо працівники ДСНС наголошували на недопустимості випадків випалювання стерні та спалювання пожнивних залишків.

Спілкуючись із хліборобами, рятувальники переконались у тому, що з таким свідомим підходом до питання захисту врожаю від вогню зернозбиральна кампанія має великий шанс пройти успішно. Проте рейдові перевірки – річ необхідна, адже під час жнив зайва обережність не завадить.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінниччині вперше ...

КОМЕНТАРІ