Уберегти врожай від пожеж – завдання для всіх громадян України. Тому рятувальники продовжують проводити інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки та підготовки господарств та сільгосппідприємств на території країни.
З початку липня рятувальники проводять профілактичні бесіди із працівниками сільськогосподарських угідь з метою профілактики виникнення пожеж на полях. Так, рятувальники Миколаївщини під час рейдів провели інструктажі з механізаторами, розповіли про порядок користування сертифікованими вогнегасниками, ознайомили їх з вимогами до обслуговування зернозбиральної техніки та чіткого дотримання протипожежного режиму під час проведення збирання врожаю зернових культур. Окрему увагу фахівці приділяють наявності первинних засобів пожежогасіння – вогнегасників. Рятувальники перевірили їх справність, розповіли відповідальним особам про їх призначення та правила користування.
Також, 4 липня на території одного з сільгосппідприємств у смт. Млинів Рівненської області пройшли тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі та проведення рятувальних робіт на об’єкті зберігання та переробки зерна. Відповідно до тактичного задуму навчань, в приміщенні одного із зерноскладів виникла пожежа.Рятувальники, які першими прибули на місце виклику оперативно провели розвідку в приміщенні зерноскладу, в ході якої виявили умовного потерпілого та негайно винесли його на свіже повітря. Після цього співробітники ДСНС подали по одному водяному стволу на гасіння пожежі та захист сусідніх будівель. По завершенню практичної частини рятувальники нагадали учасникам навчань про необхідність посиленої готовності усіх оперативних служб до дій за призначенням під час зернозбиральної компанії 2016 року.
Основними причинами виникнення пожеж під час жнивної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів. Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує: категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна. Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!
Прес-служба ДСНС України
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Вінницькі платники ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...