На Вінниччині розпочалось командно-штабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації природного характеру (+фото)

На Вінниччині розпочалось командно-штабне навчання з ліквідації надзвичайної ситуації природного характеру (+фото)

06.07.16 08:38 0 515
В Департаменті цивільного захисту облдержадміністрації розпочалось чотириденне командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Вінницької області.

Робочі групи штабу з ліквідації надзвичайної ситуації природного характеру, відпрацьовували шляхи взаємодії у разі виникнення НС: способи оповіщення, обміну інформацією та виконання заходів з переведення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Вінницької області(ЄДСЦЗ) в режим функціонування підвищеної готовності .

Мета заходу – перевірка готовності до дій обласної (районних) мобільних груп оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

Від керівництва штабу з ліквідації надзвичайної ситуації до робочих груп з навчальною метою надійшла інформація про «наближення циклону, що сформувався над Польщею переміщується в південно-східному напрямку на центральну частину України із швидкістю 35-40 м/с через Волинську, Рівненську, Хмельницьку області. За прогнозом, 5 липня циклон досягне Вінницької області, що призведе до ускладнення погодних умов».

Тож члени штабу негайно приступили до організації аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт по ліквідації наслідків навчальної надзвичайної ситуації, зокрема і до підготовки розпорядження обласної державної адміністрації « Про переведення обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на режим підвищеної готовності».

Основні його пункти такі:

1. Перевести територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту, її органи управління та сили у режим підвищеної готовності.

2. Розгорнути роботу комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в посиленому режимі, привести оперативні групи у готовність до виїзду в райони надзвичайної ситуації, організувати постійний моніторинг за станом техногенно-екологічної обстановки на території області.

3. Здійснити попереджувальні заходи, спрямовані на зменшення втрат і збитків від надзвичайних ситуацій, підвищення стійкості об'єктів підвищеної небезпеки, потенційно-небезпечних об'єктів, об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для держави тощо.

4. Забезпечити доведення до населення через засоби масової інформації оперативної та достовірної інформації про обстановку, яка складається та порядок безпечної поведінки в цих умовах.

5. Інформацію про обстановку, що складається надавати відповідно до вимог наказу голови обласної державної адміністрації від 19 жовтня 2004 року «Про організацію інформаційної взаємодії в межах обласної підсистеми єдиної системи цивільного захисту населення і територій при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, їх ліквідації та мінімізації наслідків».

У плані командно-штабних навчань також зустріч голови ОДА Валерія Коровія із головами РДА, керівниками служб та департаментів облдержадміністрації для прийняття необхідних рішень про введення в дію «Планів реагування на надзвичайну ситуацію», визначення переліку першочергових заходів, уточнення порядку проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

Також відбудеться позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі селекторної наради в ПАТ «Укртелеком» з метою координації діяльності райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій для ліквідації наслідків НС.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ