У Луцьку облаштують стоянки таксі та майданчики для платного паркування автомобілів

У Луцьку облаштують стоянки таксі та майданчики для платного паркування автомобілів

07.07.16 08:49 0 535
Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету. Рішення про організацію мережі стоянок таксі у місті Луцьку прийнято з метою приведення нормативно-правової бази в галузі автомобільного транспорту у місті Луцьку до вимог чинного законодавства. Рішення визначає правила організації, експлуатації та користування стоянками таксі в місті Луцьку і розповсюджується на перевізників, водіїв, пасажирів, установи та організації, які контролюють виконання законодавства в сфері автомобільних перевезень. Міські стоянки таксі створюються з метою впорядкування таксомоторних перевезень, забезпечення умов безпечного, якісного й ефективного перевезення пасажирів та їх багажу, легалізації діяльності у сфері послуг таксі, забезпечення зростання надходжень до міського бюджету.

Як сказав під час свого виступу Олександр Мартинюк, директор КП «АвтоПаркСервіс», на кожну стоянку таксі розробляється паспорт, також визначається оптимальна кількість місць, на яких буде здійснюватись обслуговування населення. Стоянки таксі облаштовують відповідними дорожніми знаками «Місце зупинки таксі» та дорожніми розмітками згідно з Правилами дорожнього руху.

Микола Романюк зазначив, що робота стосовно цього питання ведеться протягом тривалого часу. “Ми повинні наводити порядок у місті. Люди мають знати, де стоятимуть таксі”, - сказав він.

Заступник міського голови Сергій Григоренко подякував Сергію Романчуку, директору «MAXIM-TAXI», «СІМ-ТАКСІ», який зібрав всіх керівників служб таксі у місті для вирішення цього питання.

Також йшлося про організацію майданчиків для платного паркування автомобільного транспорту у місті Луцьку. Зокрема передбачається облаштування парковок на вул.Карпенка-Карого, в районі Завокзального ринку ( на 25 місць, по обидві сторони вулиці), на Привокзальному майдані ( на 60 місць), на вул.Кривий Вал, на вул.Конякіна біля АС №1 буде облаштована “кишенька” на 11 парковочних місць.

Сергій Григоренко зазначив, що такі впровадження - це європейський досвід. “ Зараз ми робимо перші кроки, а наступні вже потребуватимуть змін до бюджету. Проте платні парковки приноситимуть кошти до бюджету і затрачені ресурси окупляться за рік”, - сказав він.

Роботи з облаштування платних парковочних майданчиків у Луцьку почнуться, коли будуть вирішені всі підготовчі питання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У зоні АТО Вінниччина ...

КОМЕНТАРІ