Чернівці підписали грантову та кредитну угоди для реалізації проекту «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери»

Чернівці підписали грантову та кредитну угоди для реалізації проекту «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери»

07.07.16 08:19 0 534
6 липня 2016 року в Києві відбулося підписання кредитної та грантової угод, що передбачає надання кредиту від Північної екологічної корпорації (NEFCO) в сумі 5 млн. євро та гранту від Фонду Е5Р на суму 3 млн. євро для реалізації проекту «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівцях».

Проект передбачає впровадження адаптованих окремо для кожної будівлі енергоефективних заходів в 33 (36 будівель) закладах освіти та охорони здоров'я Чернівців. Результатом проекту стане зменшення енергоспоживання та зниження вартості експлуатації інженерних систем в муніципальних будівлях, створення комфортного середовища.

Рішення про залучення кредиту було ухвалено Чернівецької міською радою 17 травня цього року, а 1 липня 2016 року отримано відповідне погодження обсягу та умов здійснення запозичення від Міністерства фінансів України.

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук наголосив, що участь нашого міста в цьому інвестиційному проекті для Чернівців дуже важлива і необхідна.

«Ми поставили собі за мету змінити якість життя чернівчан, вивести на абсолютно інший якісний рівень умови перебування дітей в дитячих дошкільних закладах та закладах освіти, відвідувачів медичних закладів, в яких впроваджуватимуться заходи з енергоефективності. Завдяки реалізації проекту очікуємо значне скорочення шкідливих викидів в атмосферу, а щорічна економія становитиме понад 16 мільйонів гривень на рік. В кожній установі плануються різні роботи від реставрації систем опалення, утеплення стін і горищ, підлог та освітлення, заміни вікон та дверей до реставрації вентиляційних шахт, що значно поліпшить і якість повітря, і освітлення, принесе значну економію коштів. Будемо створювати нові сучасні, європейські умови для чернівчан» – сказав Олексій Каспрук.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: З початку року піротехніки ...

КОМЕНТАРІ