Робочий зошит,як засіб розвитку пізнавальної активності

Робочий зошит,як засіб розвитку пізнавальної активності

07.07.16 21:43 0 820

Модернізація освіти в установах, що здійснюють професійне навчання та професійну підготовку в даний час, пов'язана з реалізацією компетентного підходу. Відмінність компетентного підходу від традиційного (некомпетентного) - це зміни в системі оцінювання результатів освоєння основної професійної освітньої програми.

При переході на компетентно-орієнтовані робочі програми дисциплін змінюється функція оцінювання: від оцінювання для контролю переходять до оцінювання для визначення напрямку поліпшення освітнього процесу. Ефективним засобом формування професійної компетентності майбутніх випускників освітніх установ є застосування робочих зошитів, що сприяють організації повторення, закріплення, узагальнення і систематизації знань учнів, формування у них спеціальних умінь з дисципліни.

Робочий зошит - це посібник з друкованою основою для роботи безпосередньо на заготовках, які в ньому містяться; застосовується з метою збільшення обсягу практичної діяльності і різноманітності змісту, форм роботи, а також видів діяльності учнів. До речі, придбати робочий зошит ви можете в інтернет-магазині: http://www.schooldream.com.ua.

Таким чином, дидактичний комплекс «Робочий зошит» з різних дисципліни повинен стати основою фонду оціночних засобів по загально-професійних дисциплінах. Робочий зошит розробляється в повній відповідності з робочими програмами. Його структура і зміст визначаються специфікою дисципліни або міждисциплінарного курсу.

Вже згадана модель робочого зошита включає в себе 4 блоки:

  • основний;
  • контрольний;
  • допоміжний;
  • довідковий.

Основний блок містить питання і завдання, що дозволяють відновити в пам'яті, раніше засвоєні знання, що потрібні для розуміння, осмислення і кращого запам'ятовування вивченого матеріалу. Даний блок завдань дозволяє сконцентрувати увагу учнів на досліджуваному питанні і підвищити інтерес до теми, що вивчається. Відтворення опорних знань пропонується викладати вербальним способом.

Контрольний блок передбачає систему дидактичних завдань, які активізують і організовують самопідготовку учнів. Він вимагає уміня порівнювати, проводити класифікацію, аналізувати і робити узагальнення.

Допоміжний блок містить матеріали для виконання завдань основного блоку.

Довідковий блок містить перелік рекомендованої літератури з досліджуваної дисципліни. Пропонована в цій частині робочого зошита інформація може зацікавити студентів і послужити стимулом до подальшого розвитку пізнавальної діяльності та творчої активності.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Луцьк: покращуємо ...
Наступна новина: Где можно выбрать свадебное ...

КОМЕНТАРІ