Держсанепідслужба перевірила на Житомирщині зони відпочинку

Держсанепідслужба перевірила на Житомирщині зони відпочинку

08.07.16 11:34 0 518
У Житомирській області функціонує 4 пляжі організованого купання населення – «Дитячий» і «Дорослий» пляжі у м. Житомирі, а також міські пляжі у м. Коростені та Новоград-Волинському.

Після тривалої заборони купання у районі міського пляжу в м. Новоград-Волинський, через невідповідність якості води за мікробіологічними показниками, у цьому купальному сезоні відновлено його функціонування.

Якість річкової води в зоні зазначених пляжів відповідає вимогам СанПиН № 4630-88 «Санитарные правила и нормы «Охрана поверхностных вод от загрязнения».

Окрім того, моніторинговими дослідженнями охоплено 45 зон масового відпочинку населення. Результати лабораторних досліджень, проведених ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», свідчать про відповідність якості води у неорганізованих місцях відпочинку вимогам санітарних норм як за санітарно-хімічними, так і за мікробіологічними показниками за винятком ставків «Шандора», «Шкіроб?єднання», «ставок №3 Рафінадного заводу» у м. Бердичеві. У пробах води зазначених водойм виявлено завищений показник хімічного споживання кисню, що є свідченням зниження їх здатності до самоочищення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області які ...

КОМЕНТАРІ