Степан Барна вручив дипломи новоспеченим медикам Тернопільщини

Степан Барна вручив дипломи новоспеченим медикам Тернопільщини

08.07.16 15:35 0 544
Клятву Гіппократа склали 356 випускників Чортківського державного медичного коледжу. Урочистості традиційно відбулися на головній площі міста. Передувала їм спільна молитва молодих людей та гостей свята у катедральному соборі верх. Апостолів Петра та Павла.

Дипломи випускникам вручив голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Очільник області привітав новоспечених лікарів та медсестер і побажав їм добра, здоров'я, благополуччя у родинах, можливостей для самореалізації та з гідністю виконувати своє величне дане Богом призначення.

Цьогоріч дипломи отримали: за спеціальністю «лікувальна справа» – 141 осіб, «сестринська справа» – 84 осіб, «фармація» – 88 осіб, «стоматологія ортопедична» – 43 осіб. З них 16 випускників отримали диплом з відзнакою.

«Я пишаюся кожним із наших випускників. Вони у мене найкращі, я живу ними», — зазначив під час урочистостей директор коледжу Любомир Білик.

Загалом навчальний заклад випустив 356 спеціалістів, 16 з яких отримають диплом з відзнакою. 8 випускників з числа дітей-сиріт; один — з числа тимчасово переміщених осіб (м. Щастя Луганської обл.); ще один — дитина учасника бойових дій.

Чортківський державний медичний коледж є вищим навчальним закладом І-ІІ рівнів акредитації, який забезпечує професійну підготовку молодших спеціалістів для лікувально-профілактичних установ та аптечної мережі України. Навчальний заклад засновано у 1946 році як школу медичних сестер. Цьогоріч виповнюється 70 років з дня його заснування.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ