Вінничина: «Суспільні ініціативи Козятинщини» презентували військово-патріотичний проект «Свій за свого,брат за брата!» (+фото)

Вінничина: «Суспільні ініціативи Козятинщини» презентували військово-патріотичний проект «Свій за свого,брат за брата!» (+фото)

08.07.16 20:43 0 585
Громадська організація «Суспільні ініціативи Козятинщини» презентувала черговий військово-патріотичний проект допомоги військовослужбовцям, учасникам антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, «Свій за свого, брат за брата!», який реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що громадська організація «Суспільні ініціативи Козятинщини» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Метою проекту є військово-патріотичне виховання учнівської молоді міста Козятина, Козятинського району та інших районів Вінницької області шляхом залучення їх до допомоги військовим у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, а саме – виготовлення маскувальних засобів для потреб українських військовослужбовців та їх доставка у зону АТО.

З червня 2014 року волонтерська допомога армії стала пріоритетним напрямком діяльності громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини». Здійснено більше 20 поїздів у зону АТО, придбано, відремонтовано та доставлено в військові підрозділи 6 автомобілів УАЗ (3 санітарних та 3 вантажних), більше 200 тон продуктів, одягу, спорядження, медичних засобів та ліків. Проведено низку патріотичних заходи у місті Козятині, ряд занять з тактичної медицини та першої медичної допомоги у випадку надзвичайних ситуацій, а також виготовлено більше 250 маскувальних сіток та маскувальних костюми типу «Гіллі» й відправлено у військові підрозділи.

«Потреба в маскувальних засобах, на жаль, перевищує наші виробничі можливості», – розповіла голова громадської організації «Суспільні ініціативи Козятинщини» Олена Іванчук.

«Ми робимо те, що дуже потрібно нашій армії: маскувальні засоби для військової техніки, окропів та бліндажів, костюми для снайперів та корегувальників вогню», – зазначив керівник проекту «Свій за свого, брат за брата!» Леонід Цехановський. «Це дуже клопітка робота: близько 6000 тис вузликів приходиться на один виріб», – додав він.

Реалізація проекту «Свій за свого, брат за брата!» надасть можливість підростаючому поколінню українців, зокрема учнівській молоді, відчути свою причетність до боротьби народу України за свою свободу на незалежність, відповідальність за долю та життя інших людей, дозволить набути навички волонтерської діяльності, яка після закінчення бойових дій сприятиме їх самореалізації, а також частково забезпечить підрозділи збройних сил України та Нацгвардії у маскувальних засобах.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ